Conesa qüestiona la proposta de la Fundació Sant Cugat perquè implicaria construir 400 nous habitatges a La Floresta


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Territori diu, però, que és bo que hi hagi propostes que no impliquin urbanitzar Can Busquets

La tinent d'alcalde de Territori diu, però, que és bo que hi hagi propostes que no impliquin urbanitzar Can Busquets

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, de CiU, veu positiva la proposta de la Fundació Sant Cugat per modificar el PGM de la Floresta, ja que posa sobre la taula la possibilitat de traslladar l'edificació a un indret que no sigui Can Busquets. Tot i això, la tinent d'alcalde veu amb preocupació el projecte ja que suposaria, segons diu, la construcció d'entre 400 i 500 habitatges més en aquest districte.

Un mes després que la Fundació Sant Cugat presentés la seva proposta per poder modificar el Pla General Metropolità a la Floresta, legalitzant les cases fora d'ordenació però traslladant l'edificació al centre del districte i protegint així Can Busquets, comencen a apuntar-se ja les primeres valoracions.

És el cas de CiU. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, afirma que la proposta ha estat molt ben rebuda ja que posa sobre la taula la possibilitat de traslladar l'edificabilitat a una altra banda que no sigui Can Busquets, concretament creant una nova centralitat a l'entorn de l'estació de FGC del districte.

La tinent d'alcalde ha assegurat que aquesta és una opció que els tècnics estan estudiant amb molt deteniment, però ha apuntat també la preocupació pel fet que la proposta planteja incrementar de forma important l'edificabilitat a la Floresta, amb la construcció d'entre 400 i 500 habitatges plurifamiliars a la zona.

Mercè Conesa

Si tenim en compte que presenta una estructura bàsicament de plurifamiliar i amb una proposta de 40.000 metres quadrats, això suposa incrementar entre 400 i 500 habitatges La Floresta, i això ens preocupa.


Mercè Conesa ha explicat que aquesta proposta planteja un altre dels possibles escenaris a estudiar pel que fa a la modificació del PGM de la Floresta, i ha reiterat que la condició indispensable per la proposta que s'adopti finalment és poder legalitzar les 62 cases que van quedar fora d'ordenació amb l'aprovació del PGM del 1976.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.