S'aprova per unanimitat la moció del PSC per millorar la mobilitat i els equipaments del barri del Monestir


  • Comparteix:

Els grups municipals marquen un termini de 9 mesos per presentar els diferents projectes

Els grups municipals marquen un termini de 9 mesos per presentar els diferents projectes

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel PSC per l'adopció de mesures de millora de la mobilitat, la connectivitat i els equipaments al barri del monestir. La moció estableix un termini de 9 mesos per presentar diferents projectes en aquests àmbits, garantint la participació activa de les associacions veïnals i comercials de la zona.

El text presentat pel PSC, i que ha incorporat alguna esmena proposada per l'equip de govern, planteja encomanar un estudi de mobilitat per garantir una millor accessibilitat al barri, un altre sobre les necessitats de places d'aparcament a la zona i per últim, establir un programa d'equipaments en els sectors de l'Anònima, l'avinguda Ragull o la plaça d'En Coll, entre d'altres.

La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals, que han acordat deixar de marge fins a finals d'any per presentar aquests projectes, i buscar també la participació activa de les entitats de veïns, comerciants o culturals del barri.

El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha recordat que es tracta d'un tema que s'arrossega de fa temps i ha recordat la greu situació en mobilitat i equipaments en que es troba aquesta zona, i més tenint en compte la seva alta densitat de població.

Jordi Menéndez

És un dels barris més populars de la ciutat i la moció vol posar l'accent en el dèficit d'equipaments, serveis, mobilitat i aparcaments del barri


En el mateix sentit s'han expressat des del PP, que han denunciat les deficiències que, segons diuen, pateix aquest barri, i han demanant que la ciutat deixi de viure d'esquena a aquest sector. També des d'ICV-EA han criticat la manca d'actuacions al barri del Monestir durant els darrers tres anys i han defensat la necessitat que l'equip de govern comenci a veure aquesta zona com un actiu important de la ciutat. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

El que cal és que l'equip de govern vegi aquest barri com un actiu important de la ciutat, on cal adreçar esforços de tot tipus


Des de l'equip de govern, el regidor de Comerç, Josep Romero, ha volgut deixar clara la voluntat de donar veu a les diferents entitats i associacions del barri, tal i com posen de manifest les esmenes pactades amb el grup socialista. Romero també ha defensat l'actuació del govern municipal, recordant algunes de les accions que s'han fet o que hi ha previstes en aquesta zona i que suposaran, segons ha dit, una clara millora.

Josep Romero

A nivell d'equipaments, lescorxador ja està enderrocat, s'obrirà el torrent d'en Xandri, l'Anònima dignificarà l'entrada de Sant Cugat mes altres coses que podríem esmentar


Eduard Pomar, per part d'ERC, ha reconegut les mancances en accessibilitat i en aparcament dl barri però ha defensat la feina feta fins ara. El soci de govern de CiU al consistori, ha destacat les actuacions al sector de l'Anònima, l'enderrocament de l'escorxador o l'obertura del Torrent d'en Xandri i ha afegit que ara s'està preparat per redreçar la situació del barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.