CiU i ERC rebutgen crear una comissió de seguiment del projecte d'urbanització del Turó de Can Matas


  • Comparteix:

PP, PSC i ICV-EA consideren que cal revisar el projecte i, si es considera necessari, rectificar alguns aspectes del pla aprovat l'any 2001

PP, PSC i ICV-EA consideren que cal revisar el projecte i, si es considera necessari, rectificar alguns aspectes del pla aprovat l'any 2001

La moció per la creació d'una comissió de seguiment del projecte d'urbanització del Turó de Can Matas presentada pels grups de l'oposició ha estat rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern. Mentre que PSC, ICV i PP consideren que cal crear una comissió que revisi el projecte i analitzi les demandes veïnals, CiU i ERC han defensat que el diàleg amb els veïns i les forces polítiques està obert i que ja hi ha una comissió política dins l'àrea de Territori que vetlla pel seguiment del nou creixement de la ciutat.

Els tres grups de l'oposició, PP, PSC i ICV-EA, defensaven la necessitat de crear una comissió de seguiment que revisi el Pla Parcial d'Ordenació del Turó de Can Matas -que va ser aprovat al 2001 amb els vots favorables de totes les formacions a excepció d'ERC- i analitzi les reivindicacions veïnals i l'escrit d'al·legacions de l'associació Pro Parc, denunciant diferent irregularitats en el projecte. D'aquesta manera, la comissió hauria d'estar integrada per tots els grups polítics, tècnics municipals, representants de la Junta de Compensació i també dels veïns afectats.

Des del PP, la portaveu Berta Rodríguez, ha apuntat que cal revisar realment si el projecte va en contra de la qualitat de vida dels veïns, com afirmen des de l'associació Pro Parc i si és així, rectificar.

Berta Rodríguez

Aquí tots som responsables, excepte alguns que ara estan governant, d'haver aprovat el nou creixement amb la intenció que fos curós per tothom. Jo crec que rectificar és de savis.


També des del PSC i ICV-EA, han fet una crida al diàleg amb els veïns, recordant la responsabilitat del consistori davant un projecte com aquest, que afecta milers de persones. Socialistes i ecosocialistes han afirmat que es tracta simplement de seure i buscar una solució entre totes les parts, i han denunciat el que consideren 'una mala gestió política d'un conflicte d'interessos'.

Pel que fa als veïns afectats, la portaveu de l'associació de veïns Pro Parc, Marta Àlvarez, ha reiterat la denúncia d'irregularitats en el projecte i ha assegurat que les obres fetes fins el moment, com per exemple la rotonda, lluny de solucionar els problemes de la zona, han provocat més molèsties als veïns. Àlvarez ha demanat que es redueixi la rotonda i se situï a 25 metres de distància de les cases, i que es restitueixin els 2.000 metres quadrats que, segons diu, s'han perdut del Parc Central.

Marta Àlvarez

La planificació actual de la carretera no millora les condicions que existien abans. Els cotxes continuen anant a velocitat excessiva i hi ha un clar perjudici sobre la qualitat de vida dels veïns de la zona.


Des de l'equip de govern però, s'ha negat amb rotunditat l'existència d'irregularitats en el projecte i s'ha assegurat que en cap moment s'ha tancat la porta al diàleg. L'alcalde ha recordat que en les diverses reunions amb els veïns s'han arribat a alguns acords i ha remarcat que no hi haurà cap problema per reduir la rotonda, si els informes tècnics de l'empresa AGL confirmen que això es pot fer. Lluís Recoder ha explicat també que ja hi ha una comissió que depèn de l'àrea de Territori que és on s'ha de fer el seguiment d'aquest pla.

Lluís Recoder

Si la rotonda tècnicament és possible fer-la amb una altra dimensió, òbviament que ho farem. Esperem que ens diuen els tècnics, el debat està obert i hi ha una comissió que entenc que és el lloc on s'ha de fer el seguiment.


Per últim, el soci de l'equip de govern, ERC, ha recordat que en el seu moment va ser l'única formació que va votar en contra del projecte, per considerar que era un creixement massa accelerat de la ciutat. El seu portaveu, Eduard Pomar, ha explicat però que la proposta ha introduït diferents millores i s'ha compromès a vetllar per l'existència d'un diàleg entre l'administració i els veïns.

Finalment, la moció ha estat rebutjada amb el vot de qualitat de l'alcalde, després que es produís un empat amb 12 vots a favor de PP, PSC i ICV-EA i 12 en contra de CiU i ERC:



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.