L'HGC obre un nou servei d'acompanyament en el dol per a malalts terminals i les seves famílies


  • Comparteix:

La unitat s'inaugurarà el proper mes de maig

La unitat s'inaugurarà el proper mes de maig

L'Hospital General de Catalunya inaugurarà el proper mes de maig un servei d'acompanyament en el dol de malalts terminals i de les seves famílies. El programa, que porta per nom 'casa final de la pau', té com a objectiu donar suport als malalts que es troben en els serveis pal·liatius, així com a les seves famílies per tal d'ajudar-los a afrontar i assumir la mort.

L'Hospital General de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, engegarà a principis de maig un programa per donar suport psicològic als malalts terminals així com a les seves famílies. Amb aquesta unitat d'acompanyament en el dol es vol donar un pas més en els serveis de cures pal·liatives que es donen a la majoria d'hospitals del país.

El cap dels serveis de psiquiatria de l'Hospital General de Catalunya, Jordi Domingo, ha explicat que l'objectiu del programa, batejat com Shanti Nilaya o 'casa final de la pau', és crear un espai per parlar de la mort, i recolzar així tant al malalt com a la seva família. Domingo creu que d'aquesta manera es pot reduir l'angoixa que la mort genera en el pacient.

Jordi Domingo

No solament es parlarà de l'acompanyament en la mort, sinó també tot el que és el dol. A més tocarem el tema del concepte de mort en la nostra civilització perquè tenim un concepte equivocat.


La unitat inclourà una desena de psiquiatres, psicòlegs i infermeres que treballaran conjuntament amb els serveis pal·liatius. Els professionals només intervindran si el pacient o les famílies així ho desitgen i en cap cas podran intervenir en les decisions mèdiques. Jordi Domingo creu que el programa tindrà un gran èxit ja que, segons ha explicat, és un servei que des de fa temps demanen tant pacients com familiars.

Jordi Domingo

La gent ho demana molt i moltes vegades ho fan de manera inconscient. La cultura de la mort està canviant una mica i per sort la gent vol saber més sobre el tema, i vol morir bé.


El programa té la intenció de convertir la figura del psicòleg i del psiquiatra en un servei mèdic real, i no en una simple ajuda. El servei s'inaugurarà el 13 de maig, i des de l'Hospital no es decarta ampliar el número de professionals dedicats a aquest àmbit, a curt termini, ja que consideren que són moltes les persones que ja estan esperant la unitat d'acompanyament en el dol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.