ICV insta al Parlament Europeu a que es pronuncii a favor de la protecció de Can Busquets


  • Comparteix:

Els ecosocialistes posen el 7 de maig com a data límit per assolir un 'acord de ciutat'

Els ecosocialistes posen el 7 de maig com a data límit per assolir un 'acord de ciutat'

El grup municipal d'ICV-EA presentarà una petició al Parlament Europeu perquè es pronunciï a favor de la protecció integral del sector de Can Busquets. A més, els ecosocialistes posen com a data límit el 7 de maig perquè s'arribi a un consens de ciutat sobre aquest tema i es pugui garantir la protecció integral de Collserola.

La secció local d'ICV-EA presentarà la setmana que ve una petició al Parlament Europeu perquè es pronunciï a favor de la protecció integral de Can Busquets i es posicioni en contra de la seva urbanització. Segons el coordinador local d'ICV i responsable de l'àmbit de territori, Josep Manent, la proposta que defensa CIU i PP d'urbanitzar el 20% de Can Busquets va en contra d'una de les directrius europees més importants en l'àmbit de Medi Ambient. L'escoltem.

Josep Manent

La iniciativa d'urbanitzar Can Busquets va en contra d'una de les directrius més importants de la UE en l'àmbit de mediambient. Presenterem una petició al parlament europeu perquè es pronuncii a favor de la seva protecció.


Manent ha afegit que un estudi del departament de Geologia de la UB estableix que el bosc de ribera de Can Busquets és un punt clau per a la millora de la qualitat de l'aigua de la riera de Vallvidrera, que en part subministra aquest recurs natural a l'àrea metropolitana de Barcelona. Per això, urbanitzar Can Busquets significaria degradar els recursos naturals de la zona.

D'altra banda, ICV ha demanat de nou al govern municipal que treballi per aconseguir ja un 'acord de ciutat' sobre aquest tema que garanteixi la preservació del Collserola. A més, els ecosocialistes han donat com a data límit per assolir aquest pacte el 7 de maig, dia en què tots els grups municipals d'ICV de l'àrea de Collserola es reuniran i presentaran una proposta conjunta.

Xavier Boix, portaveu de la formació, explica que la proposta prendrà forma de moció i es presentarà al conjunt de municipis de l'àrea i també al Parlament de Catalunya.

Xavier Boix

A la jornada que farem el set de maig, redactarem un manifest i una moció que presentarem al conjunt de municipis del Collserola i al Govern. Es concretaran qüestions que afecten a la preservació de la serralada.


Pel que fa a la proposta de la Fundació Sant Cugat, ICV la veu amb bons ulls ja que protegeix Can Busquets i perquè, a més, és una iniciativa sorgida des de la ciutadania. Malgrat això, Boix ha matisat que la seva formació està en desacord amb alguns punts, com per exemple la necessitat d'indemnitzar al propietari de Can Busquets, ja que consideren que els propietaris de zones urbanitzables no programades no tenen dret compensatoris.

ICV també ha titllat de 'frívola' la postura de CiU, després que rebutgés la proposta de la Fundació Sant Cugat dient que implicaria 'saturar' d'eficis el centre de La Floresta. Els ecosocialistes critiquen que la federació nacionalista demani a la Generalitat, ara, un solució rèpida mentre que el govern municipal no es posa d'acord per prendre una decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.