L'EMD aprova el pressupost del 2005 sense haver arribat a un acord amb Sant Cugat sobre el nou conveni


  • Comparteix:

Valldoreix interposa un contenciós contra el pressupost de Sant Cugat, i un altre contra l'Ajuntament per no signar el pacte biennal 2005-2006

Valldoreix interposa un contenciós contra el pressupost de Sant Cugat, i un altre contra l'Ajuntament per no signar el pacte biennal 2005-2006

L'EMD ha aprovat el pressupost general per al 2005, que ascendeix a 5'4 milions d'euros, sense haver arribat encara a un acord amb l'Ajuntament de Sant Cugat sobre el nou conveni econòmic entre les dues administracions. A més, l'EMD ha presentat un contenciós administratiu contra l'aprovació dels pressupostos de Sant Cugat, que no van incloure les al·legacions de l'EMD, i un altre contra l'Ajuntament per no haver signat el pacte biennal 2005-2006, tal com preveu el conveni vigent.

L'EMD ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció del PP i els vots en contra de CiU, el pressupost general del 2005. En total, el pressupost d'ingressos i despeses és de 5'4 milions d'euros, tot i que des del govern de Valldoreix adverteixen que aquesta quantitat és encara 'provisional', a l'espera d'arribar a un acord amb l'Ajuntament sobre el nou conveni que ha de regular les relacions econòmiques entre les dues administracions.

Per aquesta raó, el vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya, admet que el pressupost aprovat no expressa les prioritats polítiques del govern de Valldoreix, ja que el Pla d'Inversions encara no compta amb la dotació necessària.

Joan Gaya

En gran part no es pot jutjar aquest pressupost fins que el capítol d'inversions no estigui ben definit. És en aquest capítol on es marquen realment les prioritats polítiques.


En concret, el capítol d'inversions reals només preveu, de moment, una dotació de 62.000 euros, mentre que la primera despesa prevista és la de personal, que puja a 1.900.000 euros. El segon capítol més important pel que fa a la despesa és el que fa referència al béns corrents i de serveis, que arriba a 1.780.000 euros.

Els grups de l'oposició han reconegut que encara és aviat per jutjar aquests pressupostos, a l'espera de tancar les negociacions amb Sant Cugat per renovar el conveni, però des de CiU han criticat el fet que una de les despeses més importants estigui destinada a l'escola bressol de Valldoreix, tenint en compte que l'EMD no té competències en matèria d'educació. Escoltem Marc Monells, vocal de la federació nacionalista.

Marc Monells

Una de les primeres despeses és en educació, que no és cap de les 7 competències de l'EMD. Això és una conclusió important, perquè dediquem molts diners a una competència que no és nostra.


De la seva banda, el PP s'ha abstingut en la votació, per considerar que aquests pressupostos són provisionals i es modificaran un cop s'arribi a un acord amb Sant Cugat sobre el conveni. Josep Maria Canals és el vocal popular a l'EMD.

Josep Maria Canals

Donat que actualment s'està en converses amb Sant Cugat per arribar a un acord, després farem una modificació del pressupost. No volem jutjar aquest equip de govern sense tenir en compte les futures modificacions.


D'altra banda, l'EMD ha aprovat interposar un recurs contenciós administratiu contra l'aprovació dels pressupostos del 2005 de l'Ajuntament, que no van incloure les al·legacions de l'EMD sobre les liquidacions pendents. A més, Valldoreix ha presentat un altre contenciós a l'Ajuntament contra la denegació, per silenci administratiu, de la sol·licitud de l'EMD de signar el pacte biennal 2005-2006, tal com preveu el conveni econòmic vigent, del 1996.

El vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya, ha explicat que la prudència i la responsabilitat obliguen l'EMD a presentar aquests recursos, per donar seguretat jurídica a l'administració, però ha afegit que tan bon punt s'arribi a un acord amb Sant Cugat sobre el nou conveni tots els processos judicials oberts es retiraran. Gaya ha reiterat que les negociacions amb l'equip de govern de Sant Cugat continuen pel bon camí i s'ha mostrat confiat en poder arribar a un pacte en breu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.