El govern espanyol aprovarà el 22 d'abril l'avantprojecte de llei per al retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

ERC considera que la llei preveu el retorn 'íntegre' dels arxius catalans

ERC considera que la llei preveu el retorn 'íntegre' dels arxius catalans

El Consell de Ministres estudiarà el proper 22 d'abril l'avantprojecte de llei per al retorn a Catalunya dels anomenats 'papers de Salamanca'. El text ha estat elaborat conjuntament pel govern espanyol i la Generalitat, prenent com a base els dictamen de la comissió d'experts que va recomanar el retorn dels arxius incautats pel franquisme. Recordem que, un cop s'hagi fet efectiva la devolució, els documents es dipositaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a la nostra ciutat.

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, s'ha reunit per separat amb la consellera de Cultura del govern català, Caterina Mieras, i amb el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Puigcercós, i ha anunciat que el Consell de Ministres estudiarà el 22 d'abril l'avantprojecte de llei per al retorn a Catalunya dels arxius de la Generalitat republicana, incautats després de la Guerra Civil pel règim franquista. Puigcercós ha manifestat que el text de l'avantprojecte preveu, en principi, el retorn 'íntegre' de tota la documentació espoliada.

Joan Puigcercós

Tinc la sensació que tornaran tots els papers. Tal com he vist el text de la llei, crec que es contempla tota la documentació catalana incautada.


Per a Puigcercós, la llei serà preceptiva i permetrà 'blindar' el retorn dels papers als seus legítims propietaris. De la seva banda, el govern espanyol espera aprovar el mateix 22 d'abril l'avantprojecte, que després arribarà al Congrés dels Diputats, on s'haurà de debatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.