Les JSC organitzaran un acte per commemorar el 74è aniversari de la proclamació de la II República


  • Comparteix:

Les joventuts socialistes reivindiquen la República federal com la millor forma d'organització per l'Estat espanyol

Les joventuts socialistes reivindiquen la República federal com la millor forma d'organització per l'Estat espanyol

Reivindicar la República federal com a forma d'organització política i territorial i contribuir a la recuperació de la memòria històrica. Aquests són els principals objectius de l'acte que organitza aquest dissabte la Joventut Socialista de Sant Cugat, amb motiu de la commemoració del 74è aniversari de la proclamació de la segona República espanyola.

Un fragment sonor del discurs de Francesc Macià, el 14 d'abril de l'any 1931, proclamant la República a Catalunya, donarà el tret de sortida a l'acte que organitzaran les JSC el proper dissabte 16 d'abril al Parc Ramon Barnils. La voluntat de les joventuts socialistes és corregir un deute històric i moral amb els republicans que van lluitar a favor de la llibertat i contra el règim franquista i, a més, reivindicar la República federal com la forma d'organització idònia de l'Estat espanyol. Així ho ha dit el primer secretari de les JSC al Vallès Occidental, Marc Mellado.

Marc Mellado

Reivindicar la República federal com la forma d'organització territorial, política i institucional més idònia per l'Estat espanyol, també des del punt de vista dels valors. República és igualtat.


Les JSC volen que el protagonisme de l'acte commemoratiu del 74è aniversari de la proclamació de la segona República sigui per als homes i dones que van lluitar per la llibertat i en contra de la dictadura franquista. Per això, han convidat a participar-hi entitats com Amical Matthausen, Dones del 36 i l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, entre d'altres.

En aquest sentit, el primer secretari de les JSC de Sant Cugat, David Gutiérrez, ha explicat que l'acte servirà per reconèixer i agrair la lluita dels republicans.

David Gutiérrez

Volem recuperar els valors republicans i homenatjar els herois, agrair-los la seva lluita, que ens ha permès, per exemple, que avui puguem parlar amb plena llibertat.


L'acte del 16 d'abril, que tindrà lloc a partir de les 5 de la tarda al Parc Ramon Barnils, inclourà una exposició de cartells de la segona República i la Guerra Civil, un concert a càrrec de l'Orquestra Trinxera, que interpretarà cançons republicanes, i una botifarrada popular, entre d'altres activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.