CiU explicarà a Sant Cugat les seves exigències per al nou Estatut de Catalunya el proper dia 20 d'abril


  • Comparteix:

La federació nacionalista farà un acte a la Unió Santcugatenca que comptarà amb la presència d'Artur Mas

La federació nacionalista farà un acte a la Unió Santcugatenca que comptarà amb la presència d'Artur Mas

CiU assegura que no acceptarà una proposta de nou Estatut per Catalunya que no deixi clara la identitat nacional, no sigui prou ambiciosa pel que fa a les competències i no contempli un model de finançament just per al nostre país. Així ho plantejaran en un acte a favor del nou Estatut que tindrà lloc a Sant Cugat el proper dia 20 i que comptarà amb la presència del president de CiU, Artur Mas.

CiU demana que el nou Estatut tingui com a mínim un triple contingut: d'una banda, ha de deixar clara la identitat nacional de Catalunya. En matèria competencial, la formació nacionalista vol que la Generalitat sigui l'administració única i només quedin per l'estat central, competències residuals. I finalment, un tercer aspecte bàsic perquè CiU doni suport a la reforma de l'Estatut, ha de ser un nou model de finançament.

Així ho ha explicat el president de la federació nacionalista a Sant Cugat, Ramon Bonastre, que ha afegit que per CiU aconseguir un finançament just per a Catalunya és un tema cabdal que no ha de passar per assolir un acord entre totes les comunitats autònomes sinó que Catalunya ha de ser sobirana en aquest tema. En aquest sentit, la formació considera que la publicació de les balances fiscals ha de ser un punt bàsic a partir del qual iniciar una negociació amb el govern central.

El president de CiU a Sant Cugat denuncia però que, fins ara, les propostes que ha anat fent el tripartit en relació al nou Estatut no satisfan les seves expectatives.

Ramon Bonastre

La federació en aquests moments és imprescindible perquè el nou estatut tiri endavant i vol que ho faci. I de moment, malauradament, les primeres lectures dels esborranys no han satisfet, no CiU sinó, Catalunya com a país.


Per explicar totes aquestes qüestions, la federació nacionalista prepara un acte a Sant Cugat pel proper dia 20 d'abril i que tindrà lloc a la seu de la Unió Santcuagtenca, amb la presència del líder de CiU, Artur Mas, i presentat per l'alcalde Lluís Recoder, a favor del nou estatut. Bonastre ha explicat així perquè s'ha triat Sant Cugat com a escenari d'aquest acte.

Ramon Bonastre

Volem convertir Sant Cugat en un referent. És la ciutat mésimportant de l'àrea metropolitana en què governa la federació. Volem fer aquí un seguit de reflexions sobre l'autogovern i el seu futur.


Per últim, la federació nacionalista ha denunciat també que el govern es vol apropiar del nou Estatut i ha reivindicat que aquest ha de ser de tots els catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.