Les EMDs demanen que el nou Estatut de Catalunya les reconegui


  • Comparteix:

Les Entitat Municipals Descnetralitzades es reuneixen a la Canonja després de quasi 15 anys

Les Entitat Municipals Descnetralitzades es reuneixen a la Canonja després de quasi 15 anys

Les 58 EMDs de Catalunya, entre elles la de Valldoreix, s'ha reunit aquest cap de setmana en una jornada de treball que ha servit per posar de manifest la necessitat que el nou Estatut les reconegui. Les entitat municipals descentralitzades de Catalunya i també d'arreu de l'Estat demanen també que les normatives autonòmiques i estatals les regulin des del punt de vista jurídic, competencial i, sobretot, financer.

Quasi 15 anys després de la darrera trobada de les EMDs de Catalunya, la població tarragonina de la Canonja ha acollit aquest cap de setmana una nova reunió organitzada per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i liderada per l'EMD de Valldoreix, que presideix l'Associació d'EMDs de Catalunya.

L'objectiu de la trobada ha estat el de compartir experiències i posar-les en comú amb la voluntat de poder corregir així algunes de les seves principals mancances. En aquest sentit, aquestes entitats coincideixen a destacar la importància d'un moment en que s'està redactant un nou Estatut de Catalunya, ja que la seva aspiració és que aquest nou text les reconegui. Així ho ha explicat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Tots som conscients que estem en un moment històric important perquè hi ha moltes lleis que estan en revisió, i fins i tot el propi Estatut, i les EMDs podem demanar que es normatitzin buits legals que tenim.


Turu ha afegit que, ja al mes de setembre, van posar-se en contacte amb la Generalitat per poder presentar algunes propostes per a la redacció del nou Estatut de Catalunya relatives al paper de l'EMD. Ara però, és el moment d'anar aprofundint en les diferents qüestions que afecten aquests ens, no només en vistes a millorar la seva situació amb el nou marc estatuari, sinó també amb la voluntat d'aconseguir una major regulació en les normatives autonòmiques i estatals.

L'objectiu és regular millor les seves competències i, sobretot, el finançament, per tal que aquest no estigui només subjecte als convenis que s'estableixin entre aquestes entitats i els ajuntaments.

Montserrat Turu




Després d'aquesta reunió a la Canonja, ara la propera trobada de les entitat municipals descentralitzades de Catalunya es prepara per al dia 18 d'abril i tindrà lloc aquí, a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.