Sant Cugat commemorarà el 75è aniversari de la proclamació de la segona República


  • Comparteix:

L'Ajuntament prepararà un programa especial per commemorar, l'any que ve, el 75è aniversari de la proclamació de la segona República, que se centrarà en la recuperació de la memòria històrica del Sant Cugat republicà. Així s'ha aprovat al ple del mes d'abril amb els vots de tots els grups del consistori excepte el PP. En canvi, el ple ha rebutjat, amb els vot en contra de CiU i PP, que 75 anys després de la seva proclamació, la bandera republicana torni a onejar al balcó de l'Ajuntament.

ICV ha demanat, en una moció presentada al ple d'aquest dilluns, que la bandera republicana onegi del balcó de l'Ajuntament en la commemoració al 75è aniversari de la proclamació de la segona República, que se celebrarà el 2006. Segons el regidor d'ICV, Xavier Laborda, aquesta iniciativa és només un gest per recuperar la memòria històrica dels catalans.

Xavier Laborda




El ple ha rebutjat aquesta proposta d'ICV, amb els vots en contra de CiU i PP. Des de la federació nacionalista han afirmat que l'equip de govern ja està preparant un programa especial per l'aniversari de la segona República. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat que estan organitzant una sèrie d'activitats per recuperar la memòria històrica del Sant Cugat republicà.

Àngels Solé




De la seva banda, el grup municipal popular ha expressat el seu desacord amb aquesta proposta perquè, segons afirmen, només és una manera d'obrir antigues ferides. El grup socialista ha volgut recordar al PP, que ha votat en contra en tots els punts de la moció, que si bé es cert que la bandera republicana no és constitucional, també s'han penjat del balcó de l'Ajuntament altres banderes, com la del poble saharauí, que tampoc no ho són i això no ha suposat cap problema.

El ple també ha aprovat traslladar a la Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament la proposta de dedicar espais ciutadans, edificis públics i carrers als alcaldes republicans de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.