Artur Mas diu que CiU donarà suport al nou Estatut si és una proposta ambiciosa i no 'de mínims'


  • Comparteix:

El president de la federació nacionalista nega que CiU posi pals a les rodes en la negociació de l'Estatut

El president de la federació nacionalista nega que CiU posi pals a les rodes en la negociació de l'Estatut

CiU donarà suport al nou Estatut de Catalunya si el document és ambiciós i no una proposta 'de mínims'. Així ho ha dit a Sant Cugat el president de CiU, Artur Mas, que ha negat rotundament que la federació nacionalista posi pals a les rodes en les negociacions del nou Estatut. Davant d'unes 400 persones, Mas ha afirmat que Catalunya viu un període 'decisiu' per augmentar el seu sostre d'autogovern i el sistema de finançament.

Artur Mas ha assegurat que CiU prioritzarà els interessos de país als del seu partit en la negociació del nou Estatut d'Autonomia de Catalunya. Davant les crítiques d'alguns partits, que han acusat la federació nacionalista de posar entrebancs al nou Estatut per interessos partidistes, Mas ha afirmat amb contundència que CiU, tot i estar a l'oposició, donarà ple suport a la proposta que surti del Parlament si el document és prou ambiciós i no una 'proposta de mínims'.

Artur Mas

Si les nostres propostes surten, ni obstaculització ni res, serem els primers de signar. Tampoc som maximalistes, perquè el que demanem ho fem tenint en compte que un Estatut no és només un pacte que es fa amb un govern per 4 anys.


Mas ha recordat que CiU és 'imprescindible' per aprovar al Parlament la proposta de nou Estatut i ha detallat el contingut que haurà de tenir el document per comptar amb el suport de la federació nacionalista. En primer lloc, definir clarament que Catalunya és una nació. A més, l'Estatut haurà d'apostar per una relació 'bilateral' amb l'Estat espanyol, blindar les competències actuals i obtenir-ne de noves -com el control de la immigració i les infraestructures aeroportuàries- i dissenyar un model de finançament ambiciós, similar al del concert basc.

El líder de CiU també ha instat al PSC a 'plantar cara' al PSOE i no reduir el contingut del nou Estatut per les pressions del govern espanyol. Pel que fa a ERC, els ha demanat que no els deixi sols si els socialistes catalans acaben apostant per una proposta 'de mínims'.

De la seva banda, l'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, ha destacat el compromís de la federació nacionalista pel nou Estatut i ha reiterat que, per a la seva formació, no es tracta d'una qüestió partidista sinó de país.

Lluís Recoder

Hi ha gent que diu que les reivindicacions de CiU només volen fer fracassar aquest Estatut. Això és rotundament fals. Ningú més que CiU vol un nou Estatut, perquè per nosaltres Catalunya no és una estratègia que s'utilitza per guanyar eleccions.


Unes 400 persones han omplert el teatre de la Unió Santcugatenca per assistir a aquest acte sobre l'Estatut que ha celebrat a la nostra ciutat la federació nacionalista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.