ICV demana a l'alcalde explicacions pels canvis en el funcionament dels consells de districte


  • Comparteix:

Els ecosocialistes consideren que les modificacions neutralitzen el debat polític als òrgans de descentralització

Els ecosocialistes consideren que les modificacions neutralitzen el debat polític als òrgans de descentralització

ICV-EA ha demanat a l'alcalde la convocatòria d'una Junta de Portaveus extraordinària perquè l'equip de govern doni explicacions als grups de l'oposició sobre els canvis introduïts recentment en el funcionament dels consells de districte. Els ecosocialistes consideren que les modificacions s'han fet de forma 'unilateral' i vulnerant l'esperit de consens necessari per dur a terme la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

ICV ha criticat -com ja va fer el PSC- que el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, no hagi informat ni consultat amb els grups de l'oposició els canvis pactats amb les associacions de veïns dels districtes sobre el funcionament dels consells de districte. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, s'ha mostrat decebut pel que qualifica de 'decisió uniltateral' de l'equip de govern i ha advertit que posa en qüestió l'esperit de consens necessari per modificar el Reglament Orgànic Municipal.

Xavier Boix

Ens sap greu aquesta situació, perquè va en contra del treball de consens per a la necessària reforma del ROM. És una decisió unilateral de l'equip de govern


A més, ICV denuncia que les modificacions que s'han introduït en els consells de districte no milloren el seu funcionament, sinó que 'neutralitzen' el debat polític necessari en un òrgan de participació i descentralització. Xavier Boix.

Xavier Boix

És una manera de neutralitzar el debat polític, de treure la política del carrer i limitar-la al ple municipal. El que cal reivindicar és que la política vol dir parlar de situacions quotidianes, i ells no volen que plantegem altres models de ciutat als consells.


Per aquests motius, la formació ecosocialista ha exigit a l'alcalde la convocatòria urgent d'una Junta de Portaveus extraordinària perquè els grups de l'oposició rebin una explicació oficial sobre aquest tema.

Recordem que les mesures acordades entre el regidor de Descentralització i les associacions de veïns dels districtes passaven, en part, per evitar que el debat entre representants polítics acaparés les sessions dels consells de districte, a banda d'altres mesures com la territorialització dels pressupostos i el seguiment als grups de treball sectorials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.