ICV insta a tots els municipis de la comarca a fer els esforços necessaris per complir la legislació sobre residus


  • Comparteix:

La direcció comarcal d'ICV ha aprovat una resolució instant tots els municipis del Vallès Occidental a fer els esforços necessaris per complir la legislació vigent pel que fa al tractament de residus. Igualment, els ecosocialistes sol·liciten als diferents grups polítics que es retrobi el consens per a l'elaboració d'un nou pla de gestió i tractament de residus a la comarca. Aquesta resolució d'ICV arriba uns dies abans del consell d'alcaldes del proper 13 de maig en que es debatrà la possibilitat de fer un abocador de residus inerts a Cerdanyola.

A l'espera de poder tancar un pla per la gestió i el tractament de residus a la comarca, ICV del Vallès Occidental ha aprovat una resolució per reafirmar-se amb el tractament sostenible dels residus per mitjà de la reducció, el reciclatge i la reutilització.

Els ecosocialistes insten també tots els municipis a fer els mateixos esforços per complir la legislació vigent sobre aquest tema, ja que segons afirmen, algunes poblacions de la comarca no estan complint aquesta normativa. Així ho ha explicat el portaveu d'ICV a Sant Cugat, Xavier Boix, que ha afegit que és necessari que els ajuntaments posin solució a aquest problema, complint la legislació i treballant més en la sensibilització ciutadana.

Xavier Boix

Demanem que tots els municipis de la comarca que no compleixen la legislació vigent sobre el tractament de residus hi posin solució. A més, cal més conscienciació ciutadana sobre aquest tema.


I és que, segons asseguren des d'ICV, s'està registrant un increment important de la producció de residus a la nostra comarca, passant d'un promig d'1,28 quilos per habitant i dia l'any 1995 a 1,62 quilos a data d'avui.

En aquest sentit, el portaveu ecosocialista a Sant Cugat ha volgut denunciar, en paraules textuals, 'la falta de claredat i responsabilitat' del govern de la ciutat pel que fa a la separació de la matèria orgànica. Boix ha reiterat que és 'molt greu' que encara hi hagi zones de la nostra ciutat on no estigui implantada aquesta separació de la brossa.

Xavier Boix

El govern de Sant Cugat no ha fet els deures en el tractament de residus. Ens sembla molt greu que encara hi hagi zones de la ciutat on encara no estigui implantada la recollida selectiva de matèria orgànica.


Davant d'aquesta situació, la direcció comarcal d'ICV es mostra favorable a la proposta de fer un dipòsit de residus inerts a la bòbila Sugrañes de Cerdanyola i assegura que també estan satisfets amb l'actuació de la Generalitat pel que fa a aquest tema.

Tot i això, des d'ICV aposten per enfortir i estendre la recollida selectiva al conjunt del territori, per tractar el 100% de les fraccions de residus o per implantar noves mesures de prevenció com una legislació catalana en matèria d'envasos. Altres propostes de la formació passen per potenciar accions pel consum sostenible o completar la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica i també del vidre, el paper o els voluminosos, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.