ICV creu que encara es pot aturar el procés d'urbanització de Can Busquets


  • Comparteix:

El grup d'ICV-EUiA presentarà al proper ple municipal una moció per millorar la conservació del Parc de Collserola

El grup d'ICV-EUiA presentarà al proper ple municipal una moció per millorar la conservació del Parc de Collserola

ICV-EUiA es mostra optimista de poder preservar encara el sector de Can Busquets, tot i l'aprovació per ple del projecte de modificació del PGM de la Floresta que inclou la urbanització parcial d'aquest sector urbanitzable no programat. Durant una jornada a favor de la protecció de Collserola, els ecosocialistes han recordat que el tema no està tancat ja que encara falta un informe ambiental que ha d'acompanyar el projecte, i que aquest haurà d'estar a exposició pública amb la possibilitat de presentar-hi al·legacions.

L'objectiu de les jornades 'El nostre compromís per la protecció de Collserola' era buscar un compromís coordinat i institucional amb el futur d'aquest parc. En aquest sentit, els ecosocialistes han assegurat que cal fer un gir radical en el model territorial, però exigint alhora que cada ciutadà s'hi comprometi, i han explicat que s'està treballant amb el projecte de nou pla territorial de l'àrea metropolitana, la nova llei de protecció del Parc i l'ampliació del Pla d'Espais d'Interès Natural per tal de consolidar el Parc i ampliar-lo.

Des d'ICV també han assegurat que la seva entrada al govern de la Generalitat ha permès accelerar el procés d'incrementar el marc de protecció de Collserola. Un projecte que, a data d'avui, s'està discutint paral·lelament amb el Departament de Política Territorial i el Consorci del Parc de Collserola, i que ara es comença a debatre també amb els ajuntaments. Segons Xavier Boix, portaveu municipal d'ICV a Sant Cugat, la presència de membres del seu partit al Consorci del Parc de Collserola està canviant el model de desenvolupament territorial.

Xavier Boix

El Consorci no és ara igual que abans. Ara comencen a haver vots negatius, cosa que força a la resta de companys d'altres partits a que comencia a canviar el xip. Ara la Generalitat està fent canviar el model de desenvolupament territorial


D'altra banda, i pel que fa a la possible urbanització del 20% de Can Busquets, contemplada en el projecte de modificació del PGM a La Floresta, Boix ha explicat que, segons la Llei d'urbanisme del 2004, el projecte requereix un estudi ambiental que encara no s'ha presentat i que haurà de passar per un període d'exposició pública que permetrà presentar-hi al·legacions. És en aquest sentit que Boix es mostra optimista de poder aturar el que ha qualificat com a 'desastre ecològic' a Can Busquets.

Xavier Boix

El tema de Can Busquets no està tancat en absolut. Hem d'estar atents a tot el que passa, pressionar a totes les instàncies on estem representats, i quan toqui, fer les al·legacions a l'informe, que no pot ser positiu per què Can Busquets és un desastre ecològic


Per últim, els assistents a la jornada han acordat una moció per a sol·licitar la declaració de Collserola com a Parc Natural i les mesures per a la millora de la seva conservació, resumides en 21 punts que es presentaran als plens dels Ajuntaments per pressionar al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

A la jornada, celebrada al Centre Social i Sanitari de la Floresta, hi han assistit representants de set grups municipals ecosocialistes, els alcaldes de Cerdanyola i Molins de Rei i la parlamentària Dolors Clavell, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.