El PSC demana infraestructures 'dignes' i més personal per a l'arxiu municipal


  • Comparteix:

Els socialistes consideren que una ciutat com Sant Cugat, que acull l'ANC i podria acollir l'Arxiu Provincial de Barcleona, ha de tenir una política arxivística 'a l'alçada'

Els socialistes consideren que una ciutat com Sant Cugat, que acull l'ANC i podria acollir l'Arxiu Provincial de Barcleona, ha de tenir una política arxivística 'a l'alçada'

El PSC de Sant Cugat reclama a l'equip de govern que es doti l'Arxiu Municipal d'unes infraestructures 'dignes' i de personal suficient perquè aquest arxiu pugui funcionar correctament. Així ho demanaran en una moció que presentaran al ple municipal d'aquest mes de maig.

Els socialistes de Sant Cugat consideren que, a data d'avui, l'Arxiu Municipal no disposa ni de les infraestructures adequades ni de personal suficient per poder desenvolupar la seva tasca. En aquest sentit, denuncien que els documents estiguin distribuïts entre un espai a l'Arxiu Nacional de Catalunya i un altre a l'edifici de 'Correus' de la Rambla de Can Mora, i que segons afirmen, no reuneix les condicions adients. Des del PSC recorden també que la persona responsable de l'Arxiu s'ha de dividir actualment entre aquestes dues seus i també altres responsabilitats dins de l'Ajuntament.

És per això que presentaran una moció reclamant que aquest arxiu s'adeqüi al creixement de la ciutat i es defineixi una política arxivística dotant aquest arxiu històric i administratiu dels recursos necessaris. Escoltem la regidora socialista, Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

Demanem que defineixi una política d'arxiu, que es creï una plaça d'arxivera i es doti de la infraestructura necessària per fer les seves funcions.


Des del PSC afirmen que aquesta és una qüestió prou important, ja que es tracta de la memòria històrica de la ciutat. A més, per als socialistes, és una qüestió que pren una especial rellevància tenint en compte que Sant Cugat ja acull l'Arxiu Nacional de Catalunya i podria acollir, en un futur, la seu de l'Arxiu Provincial de Barcelona. Jordi Menéndez, portaveu del PSC.

Jordi Menéndez

Perquè Sant Cugat sigui una ciutat especialitzada en arxívistica, hem de predicar amb l'exemple.


Precisament, per als socialistes, una de les millor opcions passaria per ubicar aquest Arxiu Municipal a la mateixa zona on ja hi ha l'ANC i està previst fer l'Arxiu Provincial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.