El PP vol que l'Estat completi el projecte del Quart Cinturó fins al Vallès Oriental


  • Comparteix:

Els populars han presentat al Parlament una proposició no de llei per reclamar aquesta infraestructura 'imprescindible'

Els populars han presentat al Parlament una proposició no de llei per reclamar aquesta infraestructura 'imprescindible'

El grup del PP al Parlament ha presentat una proposició no de llei per reclamar que l'Estat completi la construcció del Quart Cinturó entre Abrera i Granollers, i entre aquesta ciutat i Sant Celoni, al Vallès Oriental. La diputada popular Eva Garcia considera que aquesta infraestructura és imprescindible per reduir el col·lapse de l'AP-7/B-30 i permetre la ràpida intercomunicació transversal de les poblacions de la segona corona metropolitana.

El PP ha recordat que l'autopista AP-7/B-30 es col·lapsa diàriament al seu pas per les comarques del Vallès Occidental i Oriental i, a més, que algunes ciutats de la regió metropolitana de Barcelona tenen una comunicació viària 'molt deficient' i sense alternatives de mobilitat adequades. Per això, la diputada popular Eva Garcia ha demanat a través d'una proposició no de llei que la Generalitat insti l'Estat a completar la construcció del Quart Cinturó des d'Abrera, al Baix Llobregat, fins a Granollers i Sant Celoni, al Vallès Oriental.

Eva Garcia

L'AP-7 es col·lapsa al seu pas pel Vallès Occidental i Oriental. A més, algunes ciutats de la regidó metropolitana tenen una comunicació viària molt deficient. Exigim que la Generalitat es comprometi a intermediar amb l'Estat perquè aquesta infraestructura sigui una realitat.


La diputada popular ha assenyalat que les vies alternatives al Quart Cinturó suporten actualment uns alts nivells de trànsit i que s'ha arribat a una situació de 'saturació' a causa del notable increment de la mobilitat intercomarcal. Segons Eva Garcia, a més, si es connectés el Baix Llobregat, els dos Vallès i el Maresme es donaria servei a un important trànsit de mercaderies que actualment congestiona ciutats com Terrassa i les carreteres del Vallès. En aquest sentit, el PP vol que es realitzin estudis per perllongar l'autovia orbital cap al nord de Maçanet i Sils, connectant amb la futura autopista A-2, i cap al sud per connectar amb la futura a-7 a la Bisbal del Penedès.

Però el principal entrebanc per tirar endavant aquesta infraestructura continua sent, per al PP, la indefinició del PSC i les desavinences entre els partits que donen suport al govern de la Generalitat. Eva Garcia.

Eva Garcia

El PSC diu aquí una cosa i allà una altra. Però el gran problema és ICV, que igual que amb el túnel de Bracons es mostra reticent. Demanem al govern que es posin d'acord i tirin endavant una infraestructura tan necessària per a tots els catalans.


La proposició no de llei presentada pel PP demana també que s'incorporin totes les mesures necessàries per tal de minimitzar l'impacte ambiental del Quart Cinturó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.