ICV-EUiA demana un estudi d'impacte ambiental sobre el projecte d'urbanització parcial de Can Busquets


  • Comparteix:

Els ecosocialistes consideren que aquest tràmit pot demostrar que el projecte pot malmetre el turó

Els ecosocialistes consideren que aquest tràmit pot demostrar que el projecte pot malmetre el turó

ICV-EUiA insta a l'Ajuntament a realitzar un estudi d'impacte ambiental abans que es comenci a tramitar un Pla Especial de la urbanització d'un 20% de Can Busquets. Els ecosocialistes esperen demostrar així que la urbanització parcial del turó malmetria l'entorn i recorden que, en aquest cas, seria la Generalitat qui hauria de decidir sobre el futur de Can Busquets, tal i com estableix la modificació de la Llei d'Urbanisme.

Després de presentar una petició al Parlament Europeu perquè aquesta cambra es posicioni en contra de la urbanització parcial de Can Busquets, ja que consideren que aquest projecte aniria en contra de la directiva marc de l'aigua, ICV-EA s'agafa ara a la modificació de la Llei d'Urbanisme per demanar la protecció integral de Can Busquets.

Els ecosocialistes han presentat a l'Ajuntament una instància demanant que es realitzi un estudi d'impacte medioambiental a la zona de Can Busquets per tal de demostrar que la urbanització d'un 20% del turó comportaria un greu impacte per a l'entorn. En el cas que l'estudi conclogui que el projecte malmet l'espai natural, seria competència de la Generalitat decidir sobre el futur de Can Busquets.

En aquest sentit, des d'ICV-EUiA esperen que l'estudi sigui un argument més perquè la Generalitat inclogui Can Busquets dins el futur Parc Natural de Collserola. Ho explica el president de la secció local d'ICV, Joan Balada.

Joan Balada

Volem que l'Ajuntament faci un estudi medioambiental perquè considerem que és exigible per la llei d'urbanisme i per la importància del paratge. Més si tenim en compte que volem que Can Busquets s'inclogui dins el parc.


En el cas que aquesta reclamació no prosperi, la intenció d'ICV és esgotar totes les vies possibles per protegir aquest sector de la Floresta. Segons el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, la protecció de Can Busquets és una de les seves prioritats.

Xavier Boix

Volem deixar ben clar que seguim lluitant per a la preservació de Can Busquets i per la resta de zones de Collserola.


La instància presentada aquest dilluns per ICV també va adreçada al conseller de Medi Ambient, Salvador Milà i al director general d'Urbanisme. A més, ICV demana que l'avaluació ambiental de Can Busquets es presenti a exposició pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.