Tots els grups municipals donen suport a la demanda d'un jutjat de primera instància per Sant Cugat


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció institucional demanant la creació d'un jutjat de primera instància i instrucció a Sant Cugat. Tots els grups municipals han destacat que aquesta reclamació històrica és justa i necessària, ja que actualment més del 50% dels assumptes civils i gairebé el 40% dels penals que es tracten al jutjat de Rubí provenen de la nostra ciutat.

La moció, presentada per CiU però convertida en institucional després de l'acord entre tots els grups municipals, proposa sol·licitar a la Generalitat que demani al Ministeri de Justícia la creació, en el partit judicial número 24, d'un cinquè jutjat de primera instància i instrucció amb seu a Sant Cugat.

La proposta es fonamenta en el fet que més de la meitat dels assumptes civils i prop del 40% dels penals que es tracten al jutjat de Rubí -de qui depèn Sant Cugat- provenen de ciutadans de la nostra ciutat. A més, el text recorda que el 2002 el govern de la Generalitat va emetre un informe positiu a la creació dels jutjats de Sant Cugat, però aquesta reivindicació ha quedat, de moment, sense resposta. Així ho ha dit el regidor de Relacions Institucionals, Jaume Tubau.

Jaume Tubau

La proposta de la Generalitat es va elevar al Ministeri de Justícia, però a data d'avui, malgrat les modificacions constants de la planta judicial de Catalunya, Sant Cugat no disposa encara d'un jutjat de primera instància i instrucció.


Tots els grups del consistori han donat suport a aquesta moció, tot i que CiU i el PSC han intercanviat retrets pel fet que cap de les seves formacions, quan han estat al govern de la Generalitat, no han satisfet aquesta reclamació històrica de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.