Carretero aposta per la nova comarca del Vallès Meridional, a cavall entre la identitat comarcal i el fet metropolità


  • Comparteix:

El conseller de Governació espera que la proposta de nova divisió territorial del govern català estigui enllestida abans de l'agost

El conseller de Governació espera que la proposta de nova divisió territorial del govern català estigui enllestida abans de l'agost

El conseller de Governació, Joan Carretero, aposta per crear la nova comarca del Vallès Meridional, que inclouria la nostra ciutat i que estaria integrada dins l'àrea metropolitana de Barcelona. Carretero ha explicat que l'objectiu del govern català és tenir enllestida la proposta de nova divisió territorial abans del mes d'agost, per poder-la debatre al Parlament i amb el territori.

Traslladar al nou mapa territorial de Catalunya la doble adscripció de ciutats com Sant Cugat, que es troben a cavall entre la realitat metropolitana i la identitat comarcal pròpia, és un dels objectius del govern català, que està enllestint la proposta per a la nova divisió territorial del país. En aquest sentit, el conseller de Governació, Joan Carretero, ha reiterat l'aposta de crear una nova comarca -el Vallès Meridional o Vallès Sud- on s'emmarcaria la nostra ciutat i que estaria integrada dins l'àrea metropolitana de Barcelona.

Joan Carretero

A Catalunya hi ha diferents modalitats de comarca. Hem d'intentar reconèixer els dos fets, el comarcal i el metropolità, i estem treballant en una proposta que no desdibuixi el fet comarcal però que articuli, alhora, el fet metropolità.


La voluntat del govern català és tenir definida una proposta de nova divisió territorial abans del mes d'agost, per poder començar a discutir-la amb la resta de formacions polítiques al Parlament i també amb els principals agents polítics, econòmics i socials del territori.

Carretero ha fet aquestes declaracions a Sant Cugat, on ha participat a la presentació del llibre 'Una política sense país' del periodista Francesc-Marc Àlvaro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.