ICV atura l'aprovació dels comptes generals del 2004 perquè l'equip de govern no presenta tota la documentació


  • Comparteix:

ICV-EA ha frenat l'aprovació dels comptes generals municipals del 2004 per falta de documents. Els ecosocialistes asseguren que han aturat la validació en el si de la Comissió Especial de Comptes perquè l'equip de govern no ha presentat la memòria de costos, la de compliment d'objectius i l'auditoria de Promusa en el termini corresponent, que acabava el passat 1 de juny.

L'aprovació dels comptes generals del 2004 està en aquests moments aturada. ICV-EA ha demanat que es deixi sobre la taula l'expedient incomplet a l'espera que l'equip de govern presenti els documents que manquen i que, per llei, està obligat a adjuntar, és a dir, la memòria de costos, la de compliment d'objectius i l'auditoria de Promusa.

Pel portaveu municipal d'ICV-EA, Xavier Boix, es tracta d'una situació paradoxal, ja que s'ha produït poc després de la concessió a l'Ajuntament d'un premi per la bona informació financera i gestió de costos. Segons el dirigent ecosocialista, l'equip de govern vol vendre una imatge d'eficiència que no es correspon amb la realitat.

Xavier Boix

Contrastant amb la imatge d'eficiència que vol transmetre l'Ajuntament i els premis que ha rebut és paradoxal que no hagi entregat la memòria de costos


Segons estableix la llei, els Ajuntaments tenen l'obligació de presentar els comptes generals abans de l'1 de juny. Posteriorment s'hi poden presentar al·legacions per resoldre-les i votar-les i finalment s'han de dur els comptes al ple municipal.

El fet que ara s'hagi aturat tot el procés implica que aquest anirà amb retard i que no es podran complir els terminis. Tot i això, Xavier Boix considera que era molt necessari aturar el tràmit perquè la 'manca de rigor' de l'equip de govern ha estat 'molt greu'. El portaveu ecosocialista considera que l'oposició a Sant Cugat és massa benevolent, però afegeix que davant d'un cas com aquest no han pogut deixar d'actuar.

Xavier Boix

Els grups de l'oposició som especialment benevolents perquè no anem a buscar detalls i factures com fan en d'altres ajuntaments, però no presentar ni els números grans és molt greu


ICV- EA ja ha anunciat que quan els comptes generals arribin al ple municipal per a la seva aprovació, hi votaran en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.