ICV-EUiA demana més polítiques socials i medi ambientals i menys 'polítiques d'aparador'


  • Comparteix:

ICV-EUiA diu que ERC ha marcat un canvi de tendència al govern local però el demana més incidència

ICV-EUiA diu que ERC ha marcat un canvi de tendència al govern local però el demana més incidència

ICV-EUiA considera que, malgrat haver-se produït un canvi de tendència al sí del govern municipal amb l'entrada d'ERC, durant la primera meitat del mandat s'han fet sobretot polítiques d'aparador que no han comportat una acció real en temes com la construcció de nous equipaments, polítiques socials o medi ambientals. Durant el cicle d'entrevistes que estan fent RSC i TVSC per fer balanç de mig mandat, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, assegura que els propers dos anys exigiran més responsabilitat als socis de govern en aquests temes.

Des de la secció local d'ICV-EUiA asseguren que els dos primers anys d'aquest mandat municipal han estat marcats per un canvi de tendència al sí del govern de Sant Cugat però que això encara no és suficient. Per als ecosocialistes, ERC ha pagat, en una primera etapa, la seva inexperiència en el govern, però que passat un temps han de començar a fer prevaler la seva força dins l'equip de govern de la ciutat. Així ho ha afirmat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

ERC hauria d'haver tingut una mica més d'autoritat durant aquests 2 anys. Els hem deixat treballar però ja és hora de demanar responsabilitats a ERC i als socis de govern.


El portaveu d'ICV-EUiA ha assegurat també que fins ara s'han estat fent sobretot polítiques d'aparador que responen a aquesta idea de 'Marca Sant Cugat' però que no s'ha fet una acció concreta i real. Boix assegura, per exemple, que s'ha desaprofitat l'oportunitat de tirar endavant l'Agenda 21 Local, que hi ha un important dèficit en equipaments educatius i que, tot i que s'està treballant per fer més habitatge públic, cal una acció més decidida i que busqui aliances amb altres administracions com la Generalitat.

Pel que fa a la preservació de Collserola, des d'aquesta formació consideren 'un cop baix' l'aprovació del PGM a la Floresta que inclou la urbanització parcial de Can Busquets, ja que segons Boix s'haurien d'haver estudiat les alternatives. Boix s'ha felicitat en canvi que s'hagi posat finalment fil a l'agulla per buscar un pacte de ciutat per la resta de zones 21 -urbanitzables no programades- tot i afegir que, donada l'experiència, no confien massa que la comissió de treball pugui assolir realment acords.

Xavier Boix

Nosaltres voldríem que fos un grup de treball on no només estiguéssim les forces polñítiques sinó la gent que hi estigués interessada. He de dir que no hi creiem massa, fer un grup de treball no vol dir que arribem a un acord.


Des d'ICV-EUiA han apuntat també la necessitat de resoldre 'el mal funcionament' dels consells de districte, assegurant que el problema no és tant el model de funcionament com que els seus responsables no hi creuen. En el cas de Valldoreix, en canvi, el portaveu ecosocialista s'ha felicitat de la bona feina que, segons diu, està fent la Candidatura Catalanista i de Progrés a Valldoreix, i ha remarcat que, a banda del tema del conveni econòmic, que està a punt de desbloquejar-se, les relacions entre les dues administracions no són dolentes.

Pel que fa als reptes de futur, des d'aquesta formació treballaran per donar a conèixer i acostar la seva feina als ciutadans i han assegurat que el seu objectiu és que al 2007 els santcugatencs els vegin com una força de govern i que sigui possible tirar endavant un pacte d'esquerres que encapçali el govern de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.