El PSC acusa l'alcalde d'incomplir els acords per protegir Torre Negra i aposta per comprar sòl a càrrec dels pressupostos municipals


  • Comparteix:

Els socialistes diuen que l'Ajuntament ha de fer el primer pas per garantir la viabilitat de la titularitat pública del futur parc rural

Els socialistes diuen que l'Ajuntament ha de fer el primer pas per garantir la viabilitat de la titularitat pública del futur parc rural

El PSC acusa l'alcalde d'incomplir els acords sobre la protecció de la Torre Negra quan descarta la possibilitat de destinar diners del pressupost municipal a l'adquisició de terrenys en aquest sector. Els socialistes reiteren que la 'factura' de la protecció de Torre Negra no l'ha de pagar exlusivament Sant Cugat, però asseguren que l'equip de govern és qui ha de donar el primer pas per garantir la viabilitat del futur Parc Rural.

El PSC qualifica de 'demagògiques' i 'irresponsables' les declaracions de l'alcalde, Lluís Recoder, que va tancar la porta a la possibilitat de finançar amb diners del pressupost municipal l'adquisició de sòl a Torre Negra per convertir el futur Parc Rural en un espai de titularitat pública. El portaveu municipal socialista, Jordi Menéndez, considera que aquesta postura incompleix l'acord que, per unanimitat, es va adoptar al ple sobre la protecció del sector de la Torre Negra i acusa l'alcalde d'irresponsabilitat.

Jordi Menéndez

A la memòria de la modificació del PGM hi ha un compromís explícit de fer el parc rural en sòl públic i preveure anualment una dotació dels pressupostos municipals per adquirir sòl. Les manifestacions de l'alcalde signifiquen un incompliment flagrant dels acords.


Menéndez ha volgut recordar que el seu grup sempre ha apostat perquè la 'factura' de la protecció de Torre Negra no vagi a càrrec, exclusivament, de l'Ajuntament de Sant Cugat, sinó que també s'hi impliquin institucions supramunicipals, però ha afegit que el primer pas l'ha de donar l'equip de govern municipal.

Jordi Menéndez

El PSC ja va plantejar, fa dos, tres i quatre anys, la necessitat que la factura de Torre Negra no la pagui exclusivament Sant Cugat, i ho mantenim. Però l'equip de govern té el compromís ineludible de donar el primer pas per fer possible la viabilitat del parc rural.


El socialistes han tornat a criticar que l'equip de govern hagi venut patrimoni, provinent de la zona de nou creixement del Turó de Can Mates, entre d'altres, per pagar el manteniment de la ciutat. A més, des del PSC censuren la lentitud amb que s'està elaborant el Pla Especial de la Torre Negra i consideren que la programació d'una part del sector de Can Busquets va 'en una direcció perillosa' que no ajuda a blindar la protecció de la Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.