CiU assegura que el pacte amb ERC és satisfactori i que s'està treballant per millorar la ciutat


  • Comparteix:

La federació nacionalista ha tancat el cicle de valoracions amb els partits polítics sobre la primera meitat del mandat

La federació nacionalista ha tancat el cicle de valoracions amb els partits polítics sobre la primera meitat del mandat

CiU fa un balanç positiu d'aquesta primera meitat de mandat, assegurant que el pacte amb ERC és prou satisfactori i que s'estan tirant endavant projectes tant importants com la vianantització del centre, el creixement de la ciutat o la creació de noves zones de centralitat. Des de la federació nacionalista desmenteixen que estiguin fent una política d'aparador, tal i com s'ha dit des de l'oposició, afirmant que el seu únic objectiu és millorar els serveis per als ciutadans.

CiU ha tancat el cicle d'entrevistes amb els diferents partits polítics de la nostra ciutat que han organitzat Ràdio Sant Cugat i Televisió de Sant Cugat per fer balanç de la primera meitat d'aquest mandat, i ho ha fet amb una valoració positiva de la feina feta.

Des de la federació nacionalista asseguren que durant aquests dos primers anys s'ha donat continuïtat a tota la tasca engegada durant l'anterior mandat, amb projectes tant importants com el creixement de la ciutat, la creació de noves zones de centralitat als districtes o la vianantització del centre. Per a la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, aquest darrer projecte ha suposat un canvi molt important per la ciutat en temes de mobilitat però sobretot, un canvi d'hàbits i de mentalitat.

Mercè Conesa

S'ha fet una trasnformació radical en tema d'hàbits, de conducta, de comerç... El comerç local està florint, els hànits són diferents i també hem fet lluir de nou el Monestir.


Des de CiU han recordat també l'esforç en equipaments esportius que es va iniciar durant la darrera legislatura, i han assegurat que en aquests dos anys s'ha mantingut la mateixa voluntat de dotar de més serveis la ciutat. En aquest aspecte, han subratllat l'esforç fet tant per l'Ajuntament com per la Generalitat en equipaments educatius, però han denunciat, en canvi, una implicació similar en temes de sanitat, reclamant un hospital de referència i un centre socio-sanitari.

Pel que fa a les crítiques fetes des de l'oposició, que assegura que l'equip de govern està fent polítiques d'aparador però no de fets reals, el portaveu de CiU i primer tinent d'alcalde, Joan Recasens, ha afirmat que 'això ja no cola' ja que des de fa anys, l'objectiu de CiU és fer polítiques per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Joan Recasens

Des de fa anys que CiU fem polítiques adreçades als ciutadans. A Sant Cugat estem fent una acció política adreçada a les persones i per tant, aquestes afirmacions ja no colen.


En relació a la modificació del PGM a la Floresta, un dels temes més controvertits del mandat, Conesa ha reiterat que la proposta compta amb el vist-i-plau del Consorci del Parc de Collserola i ha assegurat que ho considera la millor opció ja que ha permès preservar un 80% de Can Busquets i legalitzar les cases fora d'ordenació del districte.

Des de CiU han afegit també que la seva aposta és poder preservar al màxim tots aquells sectors més propers a Collserola, però ha recordat que per això cal la implicació d'altres administracions i ha afegit també que no és una qüestió fàcil de gestionar i que cal tenir en compte també els drets dels propietaris particulars.

Després de CiU, el cicle d'entrevistes per fer balanç de la primera meitat de mandat continuarà, després de Festa Major, amb els representants polítics a l'EMD de Valldoreix, i finalment, amb l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.