Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal tindran un hospital de referència que es començarà a construir aquesta legislatura


  • Comparteix:

La consellera de Salut ha anunciat que finalment s'ha optat per un hospìtal bàsic comarcal i no per un hospital lleuger

La consellera de Salut ha anunciat que finalment s'ha optat per un hospìtal bàsic comarcal i no per un hospital lleuger

La conselleria de Salut ha decidit finalment construir un hospital comarcal de referència que doni servei a la nostra ciutat, Rubí i Castellbisbal. D'aquesta manera, es descarta el projecte previst inicialment de fer un hospital lleuger i s'aposta per un equipament que pugui cobrir les necessitats de les més de 150.000 persones que conformen aquests 3 municipis. L'objectiu de la conselleria és acabar de definir les característiques i l'emplaçament en uns quinze dies i començar la construcció durant aquesta mateixa legislatura.

Després de molt temps de reivindicar-ho, finalment les poblacions de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal podran tenir un hospital comarcal de referència que permetrà atendre els més de 150.000 habitants d'aquesta zona sense que s'hagin de desplaçar a Terrassa.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Marina Geli, durant l'acte de col·locació de la primera pedra del tercer CAP de Rubí. Geli ha explicat que finalment han optat per fer un hospital bàsic enlloc de l'hospital lleuger que s'havia previst inicialment, i que les seves característiques i emplaçament s'hauran de decidir en els propers 15 dies.

Marina Geli

S'ha decidit que farem un hospital comarcal bàsic a la zona de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. La seva ubicació i altres qüestions estan pendent de decidir molt a curt termini.


Aquest projecte, que podria començar a construir-se durant aquesta mateixa legislatura, s'emmarca dins una nova planificació sanitària de la comarca que s'està acabant de definir però que determina 4 paquets territorials diferenciats: les dues grans àrees de Sabadell i Terrassa, i dues àrees més conformades per Cerdanyola, Ripollet i Montcada i per Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

La notícia ha estat molt ben rebuda des de la nostra ciutat, que des de fa molt temps reclamava un hospital que permetés als santcugatencs accedir als serveis hospitalaris públics sense haver-se de desplaçar fins a Terrassa. Per al regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, el més important és donar resposta a les necessitats bàsiques del dia a dia i si això s'amplia amb llits hospitalaris, 'benvingut serà'.

Enric Tomàs

Benvingut serà. Tenim dos tipus de necessitats, la més immediata que és donar solució a la problemàtica del dia i que se'ns va garantir amb l'hospital lleuger, però si a més s'amplia amb una dotació de llits, benvingut sigui.


Ara, en els propers dies està prevista una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de la zona per acabar de definir la planificació comarcal i, sobretot, la ubicació, el model i projecte d'aquest futur hospital comarcal que actuarà com a centre de referència per als veïns i veïnes de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.