ICV fa un balanç positiu de la seva acció municipal i adverteix que el model de CiU està exhaurit


  • Comparteix:

ICV fa un balanç positiu de la seva acció política dels primers dos anys de mandat i assegura que ha influït en la presa de decisions de l'equip de govern. La formació ecosocialista, que considera que el model de ciutat de CiU està 'exhaurit', afirma que el futur de Sant Cugat passa per una alternativa d'esquerres.

En la Jornada de Política Municipal celebrada aquest cap de setmana, ICV ha fet un balanç positiu de la seva acció política de la primera meitat de mandat. Segons els ecosocialistes, el seu grup ha incidit en l'acció del govern municipal. El portaveu de la formació, Xavier Boix, ha posat diversos casos en què ICV ha incidit en les decisions locals. Com a exemples, Boix ha citat la presència de l'oposició a les meses de contractació, la constitució d'un grup de treball de defensa de Collserola i la inversió del 12 milions d'euros de la venda de terrenys municipals de Can Mates en la construcció d'equipaments.

Xavier Boix també ha remarcat que el partit ecosocialista s'ha implicat en els processos de debat ciutadà com l'Agenda21 i el Pla de Cultura.

Xavier Boix

Hem participat i hem fet diverses aportacions al Pla de Cultura i a l'Agenda21, malgrat el futur incert que tenen els dos plans


Pel que fa a l'acció de l'equip de govern, ICV ha assegurat que el model de ciutat de CiU està "exhaurit" i que Sant Cugat ha crescut "al ritme dels interessos del constructors i d'una part de la ciutat". Segons els ecosocialistes, cal un canvi de rumb al govern municipal des d'una "concepció progressista". ICV creu que cal aplicar mesures per millorar la gestió de recursos econòmics i energètics, dotar la ciutat de més equipaments, i millorar el funcionament de l'administració i dels consells de districte, entre d'altres accions.

El portaveu municipal, Xavier Boix, ha afirmat que l'experiència de l'EMD de Valldoreix, on governen el PSC, ERC i ICV, és un exemple a seguir a Sant Cugat.

Xavier Boix

Un projecte diferent només pot ser liderat per l'esquerra. Les experiències de l'EMD de Valldoreix i de la Generalitat són escenaris interessants.


A partir de la tardor, ICV iniciarà la discussió del programa per al proper mandat i l'elaboració de la llista per a les pròximes eleccions municipals. Els ecosocialistes volen reeditar el pacte amb Esquerra Unida i Alternativa per presentar-se conjuntament als comicis locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.