La Plataforma de Can Busquets, satisfeta per la suspensió la modificació del PGM de La Floresta


  • Comparteix:

El col·lectiu adverteix però que, a vegades,  els estudis serveixen, en ocasions, per encobrir accions agressives contra la natura

El col·lectiu adverteix però que, a vegades, els estudis serveixen, en ocasions, per encobrir accions agressives contra la natura

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets s'ha mostrat satisfeta per la suspensió de la resolució definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de La Floresta a l'espera d'un informe mediambiental. No obstant això, l'entitat adverteix que els estudis ambientals serveixen, en ocasions, per encobrir accions urbanístiques agressives contra la natura.

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets ha fet una valoració positiva de la decisió del consell executiu de la Generalitat de suspendre la resolució definitiva de la modificació del PGM de la Floresta, a l'espera d'un informe ambiental. El projecte, que compta amb el vist-i-plau del Parc de Collserola i de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, contempla la urbanització d'un 20% del sector de Can Busquets, espai que pretén protegir de forma integral el col·lectiu.

Un dels integrants de la plataforma, Lluís Llerena, s'ha mostrat satisfet per la decisió, però ha advertit que, en altres ocasions, els informes mediambientals no han modificat substancialment altres projectes.

Lluís Llerena

Per sort, la Generalitat demana un estudi que podria condicionar la urbanització de Can Busquets


L'informe ambiental, juntament amb l'expedient urbanístic, s'haurà de sotmetre a informació pública i a una posterior avaluació ambiental. Segons Lluís Llerena, la plataforma es marcarà com a objectiu fer un seguiment de l'elaboració de l'estudi d'impacte mediambiental i la seva exposició pública. Llerena creu que la Generalitat es pren seriosament el cas.

Lluís Llerena

Històricament, els estudis no ofereixen canvis d'ubicació per a la construcció i es limiten a fer recomanacions. Sembla, però, que la Generalitat s'ho pren seriosament


Recordem que la Plataforma per la Defensa de Can Busquets va entregar el mes passat a l'Ajuntament i a la Generalitat més de 5.000 signatures per reclamar la protecció integral d'aquest sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.