L'alcalde diu que la suspensió de la modificació del PGM de La Floresta és una 'mala notícia' per al districte i per la ciutat


  • Comparteix:

Recoder diu que aquesta decisió va en contra de la protecció del 80% de Can Busquets, atura la legalització de les cases fora d'ordenació i paral·litza la construcció d'habitatge públic

Recoder diu que aquesta decisió va en contra de la protecció del 80% de Can Busquets, atura la legalització de les cases fora d'ordenació i paral·litza la construcció d'habitatge públic

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que la suspensió de la modificació del PGM de La Floresta, a l'espera d'un informe mediambiental, és una 'mala notícia' per La Floresta i pel conjunt de la ciutat. A l'espera de conèixer l'abast jurídic de la resolució anunciada per la Generalitat, Recoder assegura que la decisió del govern català atura la protecció del 80% de Can Busquets, suposa un 'gerro d'aigua freda' per als propietaris de les cases fora d'ordenació i paralitza la construcció d'habitatge públic a La Floresta.

Lluís Recoder ha lamentat la decisió del govern català de suspendre la resolució definitiva del projecte de modificació del PGM a la Floresta a l'espera d'un estudi d'impacte ambiental, recordant els arguments que, des del principi, han portat a CiU i al mateix alcalde a defensar aferrissadament aquesta proposta.

En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que un dels objectius de la modificació és el de legalitzar les cases del districte que van quedar fora d'ordenació amb el PGM de 1976, i ha assegurat que la decisió del govern català suposa ara 'un gerro d'aigua freda' per aquestes famílies. Per a Recoder, un altre objectiu que ha quedat aturat és la preservació del 80% del sector de Can Busquets, actualment urbanitzable no programat. És per tot això que l'alcalde ha qualificat aquest anunci com 'una mala notícia per la Floresta i pel conjunt de la ciutat'.

Lluís Recoder

És una mala notícia per La Floresta. No podem protegir el 80% de Can Busquets, que ara és urbanitzable, tirem un gerro d'aigua freda a les 91 famílies que tenen les cases fora d'ordenació pel PGM del 76.


Recoder ha afegit, a més, que a l'espera de valorar amb exactitud l'abast d'aquest acord de la Generalitat, també lamenta el fre que suposa per la construcció de prop de 150 habitatges públics al districte de la Floresta.

Lluís Recoder

És una mala notícia perquè suposa aturar una vegada més el projecte municipal de construir més de 150 habitatges públics a la Floresta i és evident que qualsevol impuls a la construcció d'habitatge públic a la ciutat és necessari.


L'alcalde ha explicat però que encara estan pendents d'avaluar el contingut exacte de la resolució anunciada pel govern de la Generalitat aquest dimarts, i ha indicat que és l'Àrea de Territori qui està analitzant l'abast jurídic d'aquesta decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.