CiU i ERC valoren positivament el pacte i reiteren el compromís de mantenir-lo fins a final de mandat


  • Comparteix:

Els socis de govern assguren que l'acord ha donat estabilitat al govern de la ciutat i que s'hi senten còmodes

Els socis de govern assguren que l'acord ha donat estabilitat al govern de la ciutat i que s'hi senten còmodes

El pacte de govern entre CiU i ERC ha contribuït a donar estabilitat al govern de la ciutat i ha facilitat tirar endavant diferents projectes. Així han coincidit a destacar-ho els dos socis de govern amb motiu del segon aniversari d'aquest acord. Tant l'alcalde, el convergent Lluís Recoder, com el tinent d'alcalde de Medi Ambient i portaveu d'ERC, Eduard Pomar, han manifestat la voluntat de mantenir el pacte fins a final de mandat i han assegurat que, malgrat algunes diferències lògiques entre dues formacions diferents, el pacte gaudeix de bona salut i s'hi senten còmodes.

Un cop arribat a l'equador d'aquest mandat, els dos socis de govern asseguren que el pacte entre CiU i ERC gaudeix de bona salut i en fan una valoració positiva. Totes dues formacions han coincidit a assenyalar que l'acord, signat ara fa dos anys, ha contribuït a donar estabilitat al govern local i ha permès tirar endavant diferents projectes de ciutat.

Tant l'alcalde, el convergent Lluís Recoder, com el tinent d'alcalde de Medi Ambient, el republicà Eduard Pomar, han destacat la bona sintonia personal entre els diferents regidors i han assegurat, a més, que fins ara s'ha fet un esforç molt important de diàleg entre les dues formacions. Per a l'alcalde, tot això ha contribuït a mantenir una 'velocitat de creuer' en l'acció política de la ciutat que s'ha fet pensant tant en el dia a dia com en les necessitats de futur del municipi. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Tot això ens ha permès mantenir una velocitat de creuer en l'acció política que déu ni do. Som un govern municipal que hem aconseguit imprimir a la ciutat un nivell d'actuacions que entenc que són les que ens reclama la pròpia ciutat.


Els socis de govern han destacat també la corresponsabilitat que existeix per part de les dues formacions pel que fa a la gestió política, i han assegurat que tot i les dificultats que comporta un pacte entre dues forces diferents, amb plantejaments i projectes de ciutat que no coincideixen al cent per cent, i tot i les dificultats que pugui generar el fet que ERC formi part del govern de la Generalitat mentre que CiU està a l'oposició, l'objectiu final de les dues formacions sempre és la millora de la ciutat.

El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha apuntat que la presència de la seva formació al govern municipal ha suposat una major incidència en les polítiques socials, en un model de ciutat més sostenible i en les accions de govern de caràcter nacionalista.

Eduard Pomar

Crec que el balanç que podem fer és positiu. Hem donat una estabilitat al govern però a més hem impulsat polítiques més socials i hem incidit en un model de ciutat més sostenible. No tot és fàcil però hi ha sempre un diàleg.


Per tots aquests motius, tant Recoder com Pomar han manifestat la voluntat de mantenir el pacte fins a final de mandat, assegurant que 'això és el que li convé a una ciutat tan dinàmica i amb el creixement de Sant Cugat'. Ni CiU ni ERC no han volgut però, anar més enllà i parlar dels possibles escenaris després de les eleccions del 2007, ja que tot reiterar que se senten còmodes amb l'actual pacte, aquesta és una decisió que hauran de prendre els ciutadans a les urnes.

Pel que fa a les diferències que han sorgit entre les dues formacions, tots dos socis han recordat que la modificació del PGM a la Floresta, que contempla la urbanització parcial de Can Busquets, no està inclosa en el pacte de govern donat el desacord inicial que hi havia entre els dos partits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.