Recoder i Turu es tornaran a reunir per desencallar l'acord econòmic entre l'Ajuntament i l'EMD


  • Comparteix:

Les negociacions entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix per tancar l'acord sobre les liquidacions pendents i el conveni econòmic-financer entre les dues administracion tornaran al més alt nivell, amb una nova trobada entre l'alcalde de Sant Cugat i la presidenta de l'EMD. Lluís Recoder i Montserrat Turu es reuniran dijous per intentar desencallar el procés, que ara es troba en una 'via morta' ja que els titulars d'Economia de les dues administracions mantenen algunes discrepàncies de fons que, per ara, impedeixen tancar un acord.

El vocal d'Economia i Hisenda de l'EMD, Joan Gaya, ha explicat que un cop acordat l'import global del deute històric que Sant Cugat ha de pagar a Valldoreix -uns 2'4 milions d'euros- i la forma de pagament, ara les negociacions s'han encallat per discrepàncies en dues qüestions de fons. En primer lloc, l'EMD considera inacceptable que l'Ajuntament plantegi que si no s'arriba a un acord i s'ha de recórrer a un 'laude' fet per economistes i advocats dels col·legis professionals respectius, aquest sigui vinculant. Joan Gaya creu que, per responsabilitat institucional, el govern de Valldoreix no pot tancar-se la porta de la via dels tribunals si el contingut del 'laude' és contrari als interessos de Valldoreix.

En segon lloc, el vocal d'Economia de l'EMD està en desacord amb la voluntat de l'Ajuntament de no transferir a Valldoreix els ingressos que hagin estat cobrats després del 2004.

Joan Gaya

L'Ajuntament diu que tanca el 2004 i que tot allò que quedi per cobrar, per exemple perquè un veí paga amb retard, no s'inclou en les liquidacions. Nosaltres no hi estem d'acord, i a més és una xifra molt alta.


Davant d'aquestes discrepàncies, les negociacions tornaran a pujar al més alt nivell aquesta setmana, amb una reunió bilateral prevista per dijous que incorporarà també a l'alcalde, Lluís Recoder, i a la presidenta de l'EMD. Joan Gaya considera que aquesta trobada hauria de servir per desbloquejar la situació d'una vegada per totes i tancar un acord definitiu.

Joan Gaya

Per desencallar tot això, que ara està en un 'impasse', hi haurà una nova reunió amb l'alcalde i la presidenta de l'EMD. Penso que així es podran desencallar els temes.


En aquest sentit, Gaya considera que la 'responsabilitat institucional' fa molt necessari arribar ja a un acord entre les dues parts, i assegura que l'EMD ha donat totes les facilitats a l'Ajuntament per cobrar les liquidacions pendents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.