CiU denuncia que la 'inacció del govern tripartit' perjudica el Vallès Occidental


  • Comparteix:

Des de la federació nacionalista reclamen el Quart Cinturó i el suport del govern català a l'estació vallesana del TGV

Des de la federació nacionalista reclamen el Quart Cinturó i el suport del govern català a l'estació vallesana del TGV

Convergència i Unió denuncia que la 'inacció del govern tripartit' perjudica els interessos del Vallès Occidental. La federació nacionalista assegura que l'executiu català s'ha desentès de la construcció d'una estació del TGV a la comarca i reclama de nou que es construeixi el Quart Cinturó per descongestionar el trànsit de la zona.

Convergència i Unió ha denunciat que la 'inacció' del govern català perjudica la comarca. La federació ha posat com a exemple el fet que el govern tripartit s'hagi oposat a la construcció del Quart Cinturó ja que, segons els nacionalistes, l'increment de trànsit a la zona està restant competitivitat a la comarca i col·lapsant les vies de circulació.

Dirigents nacionalistes comarcals també han denunciat que l'executiu català s'ha desentès de la construcció d'una estació del TGV a la comarca, tal com es va comprometre a defensar davant el govern espanyol. L'alcalde de Sant Cugat i diputat al parlament català, Lluís Recoder, ha dit que desconeixen a hores d'ara si el Vallès Occidental tindrà l'estació del tren d'alta velocitat, perquè l'executiu català només ha demanat que s'estudiï aquesta opció a Madrid en comptes de reclamar-la. Segons la formació nacionalista, cal que el tripartit defensi la construcció d'una parada a la comarca per al progrés de la zona.

Lluís Recoder ha dit que no saben si la petició d'un estació del TGV té el suport del govern.

Lluís Recoder

No sabem si tindrem estació ni sabem si el govern dóna suport a la construcció d'una parada a la nostra comarca.


Pel que fa a l'elaboració del nou Estatut, el diputat i responsable d'organització de CiU, Lluís Coromines, ha mostrat el seu desacord amb el fet que la ponència fa desaparèixer el poder polític de les comarques. A més, Coromines ha criticat la proposta que es fa de finançament local al nou Estatut, ja que, segons el polític nacionalista, el PSC encara vol dependre de Madrid.

El diputat ha explicat quina és la proposta de CiU sobre el finançament local.

Lluís Coromines

Volem que catalunya recapti els impostos i que els distribueixi entre les corporacions municipals. En canvi, el PSC encara volde pendre de Madrid.


El diputat convergent i regidor de Terrassa, Josep Rull, ha denunciat que les ciutats governades pel PSC 'callen' davant de la 'inacció del tripartit' en les qüestions relacionades amb la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.