ICV-EA presenta al·legacions a les ordenances fiscals del 2006


  • Comparteix:

Els ecosocialistes insten l'equip de govern a obrir a un procés d'anàlisi més acurat sobre la participació del comerç en el cost de la gestió dels residus

Els ecosocialistes insten l'equip de govern a obrir a un procés d'anàlisi més acurat sobre la participació del comerç en el cost de la gestió dels residus

ICV-EA ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals del 2006 perquè estan en desacord, principalment, amb les bonificacions en l'IBI per a les famílies nombroses i amb la taxa de residus comercials. La formació ecosocialista insta l'equip de govern a obrir un procés d'anàlisi més acurat sobre la participació del comerç en el cost de la gestió dels residus, i més tenint en compte que la integració de Sant Cugat al sistema metropolità suposarà un estalvi de 2 milions d'euros per a l'Ajuntament.

El grup municipal d'ICV-EA proposa introduir una limitació més en les bonificacions en l'IBI per a les famílies nombroses, de manera que les ajudes siguin realment per a les famílies que ho necessiten, i no només pel fet de ser famílies nombroses com preveu la llei. En concret, els ecosocialistes proposen que el topall màxim de les bonificacions estigui vinculat al valor cadastral dels habitatges. Xavier Boix és el portaveu municipal d'ICV-EA.

Xavier Boix

No estem d'acord amb que es bonifiqui a les famílies nombroses només pel fet de ser-ho, i per això al·leguem que s'introdueixi una limitació més perquè les bonificacions s'apliquin a les famílies nombroses que realment ho necessiten.


Iniciativa també proposa que les bonificacions en l'IBI dels comerços s'apliquin en els casos en què l'increment d'aquest impost estigui per sobre d'un 5%, i no d'un 10% com planteja l'equip de govern. A més, els ecosocialistes volen que s'apliqui el tipus impostitiu màxim als contribuents que representen el 10% de major valor cadastral, sobretot en el cas dels aparcaments, els establiments d'hosteleria i industrials, els solars sense edificar i les oficines.

D'altra banda, ICV-EA critica que el procés d'aprovació de les ordenances fiscals del 2006 no ha comptat amb el temps suficient per debatre el marc d'ingressos de l'Ajuntament. En aquest sentit, la formació insta l'equip de govern a obrir un procés d'anàlisi més acurat sobre la taxa de residus comercial, que, recorden, no és un servei obligatori per a l'Ajuntament. Xavier Boix.

Xavier Boix

Els números s'han fet de manera ràpida i frívola. No s'ha tingut en compte que a partir d'octubre, amb l'entrada al sistema metropolità de residus, l'Ajuntament s'estalviarà 2 milions d'euros. A partir del tipus de residus que genera cada establiment, s'hauria de veure quina ha de ser la contribució del comerç a la gestió dels residus.


En aquest sentit, des d'ICV-EA consideren que la taxa de residus comercial hauria de cobrir, com a mínim, el 20% del cost de la gestió dels residus, en contra de la proposta de l'equip de govern que no arriba a assolir el 15%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.