PSC i ICV-EA demanen a ERC 'fortalesa' i 'coherència' per evitar la urbanització parcial de Can Busquets


  • Comparteix:

Denuncien que en un ordre del dia de la Junta de Govern Local es proposava recórrer l'acord de la Generalitat que suspenia la modificació del PGM de La Floresta

Denuncien que en un ordre del dia de la Junta de Govern Local es proposava recórrer l'acord de la Generalitat que suspenia la modificació del PGM de La Floresta

PSC i ICV-EA demanen a ERC que exerceixi amb 'fortalesa i coherència' la seva responsabilitat dins l'equip de govern per evitar la urbanització parcial de Can Busquets. Les dues formacions han fet aquestes declaracions després de conèixer la voluntat inicial de l'Àrea de Territori de proposar a la Junta de Govern Local la presentació d'un recurs de reposició contra l'acord de la Generalitat de suspendre la modificació del PGM de La Floresta. Des de Territori asseguren, però, que aquest punt s'ha retirat de l'ordre del dia de la Junta de Govern per motius formals.

PSC i ICV asseguren que la proposta de presentar un recurs de reposició contra la decisió del govern català apareixia en un ordre del dia de la primera Junta de Govern Local del nou curs polític, que se celebra aquest dijous. Per això, les dues formacions han reclamat a ERC 'fortalesa i coherència' per mantenir la seva oposició a la urbanització parcial de Can Busquets i fer-la valer al si de l'equip de govern. Així ho ha dit el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

No entenem que un equip de govern del qual forma part ERC doni suport a un recurs contra una decisió de la Generalitat sobre aquest tema. Esperem que ERC no comprometi el seu vot en aquesta Junta de Govern Local.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu municipal d'ICV-EA, Xavier Boix, que demana a ERC que obri un procés de negociació amb CiU per resoldre una qüestió que, políticament, enfronta els dos socis del govern municipal.

Xavier Boix

Fins ara, ERC ha estat amb nosaltres en aquesta qüestió. Si ICV estigués en aquest govern, no deixaríem que aquest punt anés a la primera Junta de Govern. ERC hauria d'haver engegat amb CiU una negociació de sortida sobre aquest tema que els separa.


Des de l'Àrea de Territori, però, asseguren que la proposta de presentar un recurs contra la decisió de la Generalitat ha estat eliminada de l'ordre del dia de la Junta de Govern Local d'aquest dijous 'per motius formals'.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, el republicà Eduard Pomar, ha explicat que l'equip de govern no prendrà cap decisió sobre com desencallar la modificació del PGM de La Floresta fins que els dos socis, CiU i ERC, hagin discutit internament les diferents opcions.

Eduard Pomar

La posició d'ERC és contrària a urbanitzar Can Busquets. Hem de veure amb CiU què farem a partir d'ara. És cert que una possibilitat és recórrer la decisió de la Generalitat, però com que no ho hem parlat amb CiU no podem dir quina serà la posició de l'equip de govern.


Pomar assegura que CiU i ERC encara no s'han assegut per analitzar les implicacions de la decisió de la Generalitat i valorar les possibles vies de solució d'aquest tema, que enfronta els dos socis del govern municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.