Satisfacció a la Comissió de la Dignitat per la devolució parcial dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

La previsió és que els documents arribin a casa nostra pels volts de Nadal

La previsió és que els documents arribin a casa nostra pels volts de Nadal

La Comissió de la Dignitat se sent satisfeta per la devolució parcial dels 'papers de Salamanca', que pels volts de Nadal haurien d'arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat. La plataforma assegura que continuarà treballant pel retorn dels documents dels ajuntaments de Catalunya exclosos de la llei aprovada avui pel Congrés dels Diputats, amb els vots contraris del PP.

La Comissió de la Dignitat considera que l'aprovació del retorn parcial dels documents satisfà una demanda de la societat catalana. La plataforma ha lamentat, però, que el retorn parcial dels 'papers de Salamanca' s'hagi aprovat gairebé 30 anys després de la mort de Franco.

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, afirma que la devolució parcial de documents és fruit de l'esforç de la societat civil.

Toni Strubell

Després d'anys de lluita de la societat civil, hem assolit un resultat positiu per a Catalunya.


L'Arxiu Nacional de Catalunya podria acollir els documents per Nadal, ja que el termini per aplicar la llei és de tres mesos a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat. No obstant això, la devolució aprovada exclou diversos papers de deu ajuntaments consistoris catalans. El retorn dels documents d'aquests ajuntaments s'ha d'incloure en la futura la llei de la memòria històrica.

Toni Strubell assegura que la tasca de la Comissió de la Dignitat continuarà fins que tots els documents hagin retornat als legítims propietaris.

Toni Strubell

La Comissió de la Dignitat continuarà treballant perquè retornin tots els papers als legítims propietaris.


El portaveu de la comissió també ha destacat "la valentia" de diversos sectors de la ciutat de Salamanca que donen suport al retorn de la documentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.