L'Ajuntament encarregarà un informe d'impacte ambiental sobre Can Busquets, tal com demanava la Generalitat


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que aquest tràmit ja s'havia complert i discrepa amb els seu soci de govern sobre la conveniència de presentar un contenciós contra la decisió del govern català

L'alcalde assegura que aquest tràmit ja s'havia complert i discrepa amb els seu soci de govern sobre la conveniència de presentar un contenciós contra la decisió del govern català

L'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat que l'Ajuntament encarregarà un informe d'impacte ambiental sobre Can Busquets, tal com havia demanat la Generalitat a l'hora de suspendre la tramitació de la modificació del PGM de La Floresta. Tot i així, Recoder reitera que aquest tràmit ja s'havia fet d'acord amb la legalitat i no descarta recórrer a la via judicial perquè considera que el govern català ha conculcat els interessos de Sant Cugat. El seus socis de govern, ERC, rebutgen però la via del contenciós.

En resposta a una pregunta del PSC al ple, l'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat que l'Ajuntament respondrà a la decisió de la Generalitat de suspendre la modificació del PGM de La Floresta , encarregant un estudi d'impacte ambiental sobre Can Busquets, tal com havia demanat el govern català. Tot i això, Recoder manté que aquest tràmit estava superat d'acord amb la legalitat, i no descarta interposar un contenciós-administratiu contra la decisió de la Generalitat perquè, segons ha dit, 'conculca els interessos de l'Ajuntament de Sant Cugat'.

Lluís Recoder

Farem un informe d'impacte ambiental, tot i que entenem que el tràmit estava superat d'acord amb els requisits de la llei 2004. Les àrees competents de l'Ajuntament es pronunciaran, i òbviament Medi Ambient ho farà.


Sobre l'opció del contenciós, l'alcalde ha dit que, en el cas de presentar-lo, tindria un caràcter simbòlic per expressar la disconformitat envers la decisió de la Generalitat, però ha admès que 'allargaria encara més la tramitació'.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, el republicà Eduard Pomar, descarta la via judicial i aposta per elaborar l'estudi d'impacte per respondre adequadament a la petició de la Generalitat.

Eduard Pomar

ERC entén que cal fer un estudi d'impacte ambiental per contestar a la Generalitat. Però no creiem necessari presentar un recurs.


D'altra banda, l'alcalde ha explicat que en el seu moment es va descartar l'opció de presentar un recurs de reposició contra la decisió de la Generalitat perquè seria 'inútil' sotmetre a revisió del govern català una decisió adoptada per aquesta mateixa institució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.