Vist-i-plau perquè Torre Negra sigui un parc rural


  • Comparteix:

L'espai natural de la Torre Negra es convertirà en un parc rural, per tal de garantir la seva preservació íntegra. Tots els partits de l'ajuntament han aprovat inicialment el projecte, tret d'Esquerra Republicana que s'ha abstingut a l'espera de les esmenes que es presentin durant els 2 mesos d'al·legacions.

Tots els partits i la Plataforma Ciutadana de Torre Negra s'han felicitat per aquest acord, que és un pas decisiu per garantir la conservació d'aquest espai natural. El text provisional preveu que NO es faci cap equipament a la zona, excepte els dedicats al propi parc rural, i que la construcció de la ronda sud es decideixi en un futur pla especial.
Segons el tinent d'alcalde de ciutat sostenible, Jan Carbó, la nova llei d'Urbanisme de la Generalitat, en vigor des del passat mes de juny, ha estat decisiva per poder donar aquest pas:

Jan Carbó


Des d'Esquerra Republicana, però, s'han apuntat una sèrie d'inconcrecions del text, com per exemple l'ampliació dels equipaments ja existents. El regidor Eduard Pomar exposa alguns dels aspectes que els han portat a abstenir-se:

Eduard Pomar


Des d'Iniciativa per Catalunya s'han felicitat per un acord que garantirà el seu objectiu de preservar TorreNegra, com ja es va fer l'any 1999. Tot i així, Joan Balada feia una crida a ser cautelosos:

Joan Balada


El PSC ha donat suport al pla, després d'haver aconseguit que NO es contemplessin futurs equipaments en aquest espai, fora dels del propi parc rural. El regidor socialista Salvador Gausa exposava un altre dels punts cabdals, que es refereix a la construcció de la Ronda Sud:

Salvador Gausa


Per últim, l'alcalde també va felicitar-se per un acord que ha trigat molt de temps en arribar, però que finalment ha permès arribar a un ampli consens:

Lluis Recoder





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.