CiU, ERC i ICV reclamen a RTVE que aclareixi el futur de les emissions en català


  • Comparteix:

Les peticions es fan efectives després que el comitè d'empresa de TVE assegurés que la cadena volia reduir les desconnexions en català

Les peticions es fan efectives després que el comitè d'empresa de TVE assegurés que la cadena volia reduir les desconnexions en català

CiU, ERC i ICV reclamaran a la directora general de RTVE, Carmen Caffarel, que informi sobre els plans respecte a les emissions en català des dels estudis de Sant Cugat. Les peticions es fan efectives després que el comitè d'empresa de TVE assegurés que la cadena volia reduir les desconnexions en català

Les peticions es fan efectives després el comitè d'empresa de TVE assegurés ahir que el director de TVE Catalunya Joan Tàpia va reconèixer que la cadena havia manifestat la seva voluntat de reduir les desconnexions en català. Actualment TVE Catalunya disposa de tres hores diàries de desconnexió i, segons el comitè d'empresa, l'objectiu de la direcció de TVE seria reduir-les en una hora o menys al dia.

El grup parlamentari d'ERC al Congrés ja ha avançat aquest matí que si es confirmen aquestes previsions no donarà suport a la partida del pressupost de l'estat per al 2006 destinada a RTVE i que 'reclamarà responsabilitats' a Caffarel.

ICV ha presentat una bateria de preguntes a la directora general per saber si les informacions del comitè d'empresa són certes, i quins són els motius pels quals s'ha adoptat la decisió. En concret, el diputat Joan Herrera demanarà a Caffarel si considera que el que fet que ja hi hagi una televisió pública a Catalunya que emet en català és suficient motiu per reduir de forma tan dràstica la programació en català a TVE, i si creu que, pel fet que hi ha diferents televisions que emeten en castellà, TVE no té sentit.

Per part de CiU, el diputat Pere Grau preguntarà a Caffarel 'quines són les previsions de programació en català de TVE per a la temporada 2005-2006', tot i que avui s'ha mostrat 'sorprès' per les informacions contradictòries que s'han fet públiques sobre aquesta qüestió. Grau ha recordat que en una recent compareixença al Congrés, Caffarel va assegurar que 'tenia la intenció de mantenir i potenciar els estudis de Sant Cugat, tant per les desconnexions en català com per les produccions d'àmbit estatal'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.