El PSC celebrarà les primàries al setembre


  • Comparteix:

El PSC iniciarà al mes de setembre el procés d'elecció del seu candidat per les properes eleccions. La formació socialista ja ha fet públic el calendari previst, que culminarà el dia 28, amb l'elecció del candidat en cas que es presenti més d'un.

En tornar de vacances, el PSC engegarà la maquinària per escollir l'alcadable de cara als propers comicis. Durant aquests dies, els militants i simpatitzants del PSC, uns 700 segons el cens, estan rebent cartes informatives sobre el reglament i calendari d'aquest procés electiu que s'encetarà el mes de setembre.

Des del dia 1 i fins el 15, els candidats hauran de recollint l'aval d'un 25% del cens. El dia 16, es farà públic el nom dels candidats i el registre dels avals; i el 17 s'encetarà la campanya de promoció. En cas que es presenti un sol candidat, el dia 26 es faria una assemblea entre la militància per fer la tria. En cas contrari, es celebraran unes primàries, el resultat de les quals es coneixerà el dia 28. Tot un procés que vol dignificar la vida política. Ho diu el primer secretari socialista, Salvador Gausa:

Salvador Gausa

Amb aquest procés volem que el representant sigui escollit de ple dret per la ciutadania


Gausa ha recordat que qualsevol santcugatenc pot presentar-se amb una candidatura, mentre respecti el reglament. El socialista Salvador Gausa ha dit que la seva formació s'esforça al màxim perquè aquest procés tingui les màximes garanties. Bona mostra d'això és, segons el regidor Joan Carrasco, el fet que a finals de junt tanquessin el cens electoral:

Joan Carrasco

En aquest procés, hem optat de nou per fixar dates de tancament del cens per a evitar transparències


Recordaran que a les darreres primàries celebrades, amb Jordi Menéndez i Joan Gaia, van sorgir problemes en relació el valor dels vots entre militants i simpatitzants. El reglament del PSC estableix que tots els vots es comptabilitzen, però amb diferent valor. En cas que un dels candidats guanyi clarament en les dues urnes, la de militants i la de simpatitzants, el nomenament serà directe. Si es produeix un empat tècnic la decisió és de la direcció local del partit. Però, en qualsevol altre cas, l'elecció pertany al Consell Nacional del Partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.