Polítics i societat civil vetllaran per l'aplicació de l'Agenda 21 a través d'una comissió de seguiment


  • Comparteix:

Eduard Pomar diu que el Pla d'Acció no l'ha d'assumir només l'Ajuntament i demana la implicació del teixit associatiu

Eduard Pomar diu que el Pla d'Acció no l'ha d'assumir només l'Ajuntament i demana la implicació del teixit associatiu

Representants polítics, del comerç i les empreses, del teixit associatiu i de les entitats que treballen per la sostenibilitat formen part de la comissió de seguiment del Pla d'Acció de l'Agenda 21. Aquest organisme, que ha de vetllar per la correcta implementació de les 126 accions del pla, s'ha creat aquesta setmana amb el suport de l'equip de govern i ICV-EA, i l'abstenció del PSC i el PP.

El Pla d'Acció de l'Agenda 21 Local inclou 126 accions, 21 programes i 6 línies estratègiques per potenciar la sostenibilitat i la conservació del medi ambient a la nostra ciutat. A partir d'ara, una comissió de de seguiment creada com un organisme de participació sectorial haurà de controlar el correcte desenvolupament d'aquest Pla d'Acció, emetre informes i elevar propostes sobre la seva implementació.

L'organisme estarà format per representants de tots els grups polítics municipals, del món comercial i empresarial, de les associacions de veïns, de l'EMD de Valldoreix i de les entitats vinculades a la sostenibilitat. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha remarcat que un dels objectius de la comissió de seguiment és que el Pla d'Acció no sigui impulsat només per l'Ajuntament, sinó també per les entitats.

Eduard Pomar

La comissió té la voluntat que el Pla d'Acció no s'impulsi només des de l'Ajuntament, sinó també des de les entitats del municipi.


Pomar ha contestat així les crítiques del PSC, que considera que la partida de 131.000 euros destinada al Pla d'Acció és escassa. En aquest sentit, el titular de Medi Ambient ha recordat que les actuacions de l'Agenda 21 seran interdepartamentals i també seran assumides, per tant, pels pressupostos de les diferents àrees de l'Ajuntament.

De la seva banda, el PP ha qüestionat la solidesa d'una Agenda 21 Local nascuda, segons els populars, com una herència del mandat anterior i sense un impuls propi per part de l'àrea dirigida per Eduard Pomar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.