La JNC denuncia que una web contra els nacionalismes utilitza la imatge dels seus militants


  • Comparteix:

La JNC de Sant Cugat denuncia l'aparició d'una fotografia on surten alguns militants d'aquesta formació dins una pàgina web en contra dels nacionalismes. Des de la formació han manifestat la seva preocupació per l'increment dels col·lectius anticatalanistes, sobretot arrel de l'aprovació del nou Estatut. i afegeixen que estudiaran la possibilitat de demanar que es retiri la fotografia de la web o d'emprendre, fins i tot, accions legals.

Segons han denunciat des d'aquesta formació, la pàgina web www.stopnacionalismo.com ha utilitzat una fotografia on apareix el secretari general de CDC, Artur Mas, acompanyat de diversos militants de la JNC de Sant Cugat. Concretament, la imatge es pot veure dins una secció de la web que porta per títol 'quien rompre España', tal i com explica el president local de la Joventut Nacionalista, Jordi Esteban.

Jordi Esteban

Al marge de l'intolerant ultraespanyolisme, la situació és més greu per nosaltres perquè en una secció d'aquesta pàgina web apareix una fotografia d'Artur Mas on surt acompanyat de membres de la JNC de Sant Cugat.


Davant d'aquesta situació, des de la JNC denuncien que s'han violat els drets de la propietat intel·lectual de la imatge, ja que segons ells, la fotografia només la poden haver extret de la seva pròpia web i en cap moment els han demanat el consentiment. La formació estudia també si es poden haver violat els drets a la imatge de les persones que surten a la instantània. Escoltem Jordi Esteban.

Jordi Esteban

La llei estableix que tothom té dret a la pròpia imatge, entenent-se com a intromissió la publicació d'una fotografia de qualsevol persona en qualsevol lloc públic o privat, sense el seu consentiment


Esteban ha afegit que la legislació estableix 3 excepcions pel que fa al dret a la pròpia imatge però que, en principi, el cas denunciat no respon a cap d'aquestes 3 situacions. És per això que estudiaran la possibilitat de demanar als responsables de la web www.stopnacionalismos.com que retirin la fotografia, o fins i tot, d'emprendre accions legals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.