El PSC creu 'innecessari' construir una nova sala d'exposicions al subsòl del Museu de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els socialistes prefereixen buscar ubicacions alternatives i que el Monestir sigui el monument principal

Els socialistes prefereixen buscar ubicacions alternatives i que el Monestir sigui el monument principal

El PSC considera 'innecessari' el projecte de l'equip de govern d'ampliar el Museu de Sant Cugat per la zona del subsòl per construir-hi una sala d'exposicions temporals, un projecte que ha estat rebutjat per la Comissió de Patrimoni de la Generalitat. Els socialistes aposten per convertir el propi Monestir en el principal atractiu del Museu i buscar ubicacions alternatives per al nou espai d'exposicions.

El PSC creu que l'excavació de la sala gòtica, que serviria per ampliar-la i construir-hi una nova sala d'exposicions temporals i una de quarentena, és una intervenció massa agressiva i innecessària per un monument com el Monestir de Sant Cugat. La regidora socialista Neus Sotomayor aposta per potenciar el propi Monestir com l'element més destacat del Museu, i considera que l'equip de govern està convertint el Monestir en un 'contenidor del Museu'.

Neus Sotomayor

Quan l'Ajuntament demana aquesta ampliació, és perquè no veu el Monestir com a monument sinó com a contenidor del Museu. La nostra ciutat no té una col·lecció estable per dotar el Museu, però sí té un Monestir molt important.


Sotomayor creu que l'ampliació de la sala gòtica no és 'necessària' i adverteix que es tracta d'una intervenció que podria resultar 'agressiva' per al principal monument de la nostra ciutat. La regidora socialista demana, en aquest sentit, que es busquin ubicacions alternatives per construir la nova sala d'exposicions del Museu.

Neus Sotomayor

Està bé que el Museu estigui al Monestir, però al monument no li és necessària aquesta intervenció, que és molt agressiva.


D'altra banda, Sotomayor ha qüestionat la utilitat cultural de la Casa Aymat, subseu del Museu de Sant Cugat, que actualment és la seu d'algunes entitats econòmiques i empresarials de la ciutat i del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). A més, la regidora socialista ha lamentat que Sant Cugat no hagi acollit enguany el Saló Europeu de Joves Creadors, que s'ha celebrat a la Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.