L'alcalde lamenta que el projecte de Llibre Verd de la Justícia exclogui el partit judicial de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcalde reclama al govern català que tingui en compte la necessitat de crear uns jutjats d'instrucció i primera instància

L'alcalde reclama al govern català que tingui en compte la necessitat de crear uns jutjats d'instrucció i primera instància

Lluís Recoder denuncia que el document de treball del Llibre Verd de la Justícia no inclou el partit judicial de Sant Cugat. L'alcalde reclama al govern català que tingui en compte la necessitat de crear uns jutjats d'instrucció i primera instància a la ciutat, tal com va fer l'anterior govern de la Generalitat.

Lluís Recoder lamenta que l'esborrany del Llibre Verd de la Justícia de la Generalitat exclogui la creació d'un jutjat de primera instància a Sant Cugat, perquè considera que és 'indispensable' per millorar el servei de justícia.

L'alcalde afirma que l'actual conselleria de Justícia té un concepte de la distribució judicial que perjudica Sant Cugat.

Lluís Reocder

L'actual conselleria no accepta la creació d'un partit judicial a Sant Cugat i planteja un concepte de la distribució judicial que ens perjudica.


En resposta a les declaracions del PSC, que havia acusat CiU de reclamar al tripartit allò que la federació nacionalista no va aconseguir en 23 anys de govern, Recoder ha recordat que l'anterior executiu de la Generalitat va aprovar una declaració perquè Sant Cugat tingués partit judicial. Així ho demostra, ha dit, una carta signada per l'aleshores consellera, Núria de Gispert, i dirigida al ministre de Justícia, José María Michavila. El tràmit, però, va quedar aturat a Madrid i no va arribar a prosperar.

Segons l'alcalde, l'actual conselleria de Justícia és la responsable que el projecte estigui aturat. Per aquest motiu, Recoder demana a la Generalitat que torni a donar el visitplau a la proposta i la faci arribar al govern de l'Estat.

Lluís Recoder

L'únic que demano és que l'acord per tenir un partit judicial anteriorment aprovat rebi el vistiplau de la conselleria de Justícia.


L'alcalde ha remarcat que els santcugatencs reben un mal servei de la justícia perquè es veuen obligats a anar als jutjats de Rubí, que, segons Recoder, continuen col·lapsats. En aquest sentit, l'alcalde reclama a l'agrupació local del PSC que també pressioni l'executiu català per aconseguir que el partit judicial sigui una realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.