El PSC demanarà al ple la creació del servei municipal de mediació de conflictes


  • Comparteix:

Els socialistes proposen que el servei s'integri dins la campanya de civisme que titllen 'd'insuficient'

Els socialistes proposen que el servei s'integri dins la campanya de civisme que titllen 'd'insuficient'

La secció local del Partit Socialista de Catalunya (PSC) proposarà al proper ple la creació d'un servei de mediació municipal per a la resolució de conflictes personals entre veïns. Aquest nou servei hauria d'integrar-se en la campanya de civisme engegada per l'Ajuntament fa uns dies i que els socialistes consideren que és 'insuficient'.

El PSC de Sant Cugat instarà a l'equip de govern a crear un servei de mediació municipal per tal de solucionar a través de professionals els problemes personals que sorgeixin entre els santcugatencs que s'hi adrecin. La regidora socialista Aintzane Conesa, ha apostat per encabir el nou servei dins la campanya de civisme, que considera 'insuficient'.

Aintzane Conesa

Apostem per una campanya de civisme que vagi més enllà de la penjada de banderoles i les sancions. Com a PSC proposem la creació del servei de mediació social.


Per il·lustrar la proposta dels socialistes, l'Aula del PSC ha convidat, aquest dimarts, a l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, on des de fa tres anys existeix el servei municipal de mediació. Josep Antoni Blanco ha explicat quins han de ser els objectius bàsics d'aquest servei.

Josep Antoni Blanco

Establir un espai dirigit per uns professionals que els ajudin a posar-se d'acord. L'àmbit d'actuació és qualsevol tipus de conflicte entre dues persones.


Des que existeix el servei de mediació, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes rep una mitjana de 100 peticions de mediació per any i un 98% dels sol·licitants accepten la decisió dels professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.