L'EMD diu que la qualificació urbanística de Can Monmany no admet els usos de l'equipament social proposat


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD afegeix que hi ha interessos econòmics darrera l'alarma social creada

La presidenta de l'EMD afegeix que hi ha interessos econòmics darrera l'alarma social creada

L'EMD de Valldoreix conclou que la qualificació urbanística de la finca de Can Monmany no admet els usos de l'equipament social sol·licitat per la fundació Mercè Fontanilles. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, diu que l'emissió del certificat de no compatibilitat urbanística tanca la polèmica i afegeix que darrera l'alarma social creada podria haver-hi interessos econòmics i immobiliaris.

A partir dels estudis tècnic i jurídic realitzats per l'EMD, l'equip de govern de Valldoreix informa sobre la impossibilitat d'instal·lar l'equipament social proposat per la Fundació Mercè Fontanilles a Can Monmany.

L'Entitat Municipal ha emès un certificat de no compatibilitat urbanística, després de comprovar que dues terceres parts de l'activitat proposada corresponen a un 'ús supramunicipal', no permès per la qualificació urbanística dels terrenys de Can Monmany, que tenen clau 7b i que només admeten, per tant, equipaments comunitaris de nova creació i d'àmbit local. Així ho ha explicat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

L'EMD conclou, a partir dels estudis, que la qualificació urbanística de Can Monmany no admet els usos de l'equipament sol·licitat per la Fundació Fontanilles.


Turu acusa l'oposició de Valldoreix -CiU i PP- d'actuar de forma irresponsable i partidista i els responsabilitza d'haver creat una 'alarma social injustificada' entre els veïns. A més, la presidenta de l'EMD lamenta que l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix hagi divulgat notícies alarmistes i lamenta que aquestes informacions puguin haver servit per motivar 'interessos econòmics i immobiliaris'.

Montserrat Turu

No sabem si hi ha interessos econòmics i immobiliaris. Aquesta setmana, una senyora ha preguntat als veïns si havien rebut la carta de l'Associació de Propietaris i ha fet ofertes per vendre alarmes. També han passat agents de la propietat immobiliària.


A més, Turu lamenta que l'alcalde no hagi contestat dues cartes de la presidenta de l'EMD sol·licitant una reunió per abordar el tema.

De cara al futur, Turu avança que l'EMD vol estudiar mecanismes perquè es modifiqui el PGM de la finca de Can Monmany per avançar cap a la protecció d'aquest espai i introduir fórmules de compensació per als seus propietaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.