Renfe haurà de millorar la freqüència del servei de rodalies


  • Comparteix:

La línia C-7, amb parada a Sant Cugat, forma part del servei de rodalies de Renfe

La línia C-7, amb parada a Sant Cugat, forma part del servei de rodalies de Renfe

Renfe haurà d'incorporar més combois i reforçar el servei de rodalies de Barcelona. Així es desprèn d'una moció de CiU, pactada amb el PSOE, que s'ha aprovat aquest dimarts al Congrés dels Diputats. La mesura inclou la línia C-7, amb estació a Sant Cugat.

La moció aprovada insta el govern espanyol a reforçar les línies de Renfe a Catalunya en hores punta i a incorporar més trens al servei de rodalies de Barcelona. A més, l'executiu socialista haurà de licitar durant el proper any les actuacions referides a rodalies de la capital catalana que comptin amb dotació en les pressupostos generals del 2006.

En la seva intervenció en el ple, el diputat de CiU, Jordi Jané, ha remarcat que el servei de Renfe a Catalunya és 'deficient' davant l'augment d'usuaris, la manca de puntualitat i, en alguns casos, per les dificultats de les persones amb manca de mobilitat per accedir als combois. El polític nacionalista també ha defensat el servei de rodalies de Renfe a la Generalitat de Catalunya.

En una anterior intervenció a 'Ràdio Sant Cugat', Jané recordava que la demanda dels usuaris ha crescut un 80% a Barcelona, mentre que l'oferta només ho ha fet un 2%.

Jordi Jané

La demanda del servei ha crescut un 80%, mentre que l'oferta només ho ha fet un 2%. Ha arribat l'hora d'invertir en els trens de rodalies.


La moció, presentada per CiU i pactada amb el PSOE, també insta Renfe a elaborar un estudi per incrementar la caducitat dels abonaments de 10 viatges fins als tres mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.