Els partits lamenten la marxa de tres associacions del consell de la Floresta


  • Comparteix:

Els grups municipals lamenten que tres associacions de la Floresta hagin abandonat el consell de districte. Les formacions de l'equip de govern esperen solucionar el conflicte perquè les entitats veïnals tornin a participar en l'organisme. Per la seva banda, l'oposició responsabilitza l'equip de govern de la situació.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha lamentat que les associacions veïnals hagin renunciat a participar en el consell. Segons Recasens, els projectes que s'han tirat endavant en el 2005 i els que es faran en el 2006 són més del que s'havia fet mai al districte.

Joan Recasens

Des d'una perspectiva objectiva, el que s'ha fet aquest any i el que es farà el proper és més del que s'ha fet mai a la Floresta.


El portaveu de l'altre soci de l'equip, Eduard Pomar, espera que se solucioni el conflicte perquè les entitats tornin als consells. Segons el dirigent d'ERC, els veïns dels districtes constaten que la descentralització de l'Ajuntament no és efectiva.

Eduard Pomar

Més que un problema de funcionament del consell, que també pot ser, es tracta d'un problema que sorgeix perquè els veïns veuen que no funciona la descentralització.


Per la seva banda, el PSC ha reclamat buscar mecanismes per millorar el funcionament dels consells de districte. Els socialistes també han responsabilitzat de la situació l'equip de govern, al qual acusen de no ser transparent quan ofereix informació en l'organisme. El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha afegit que la protecció total de Can Busquets facilitaria la solució al bloqueig del consell de districte de la Floresta.

Salvador Gausa

El consell de disitricte de la Floresta també està bloquejat per Can Busquets. Això demostra que cal la protecció integral de l'espai


ICV-EA han mostrat la seva decepció perquè les associacions veïnals hagin hagut de fer realitat les amenaces de no participar més als consells. Segons els ecosocialistes, el desencant amb el funcionament de l'organisme també es viu a la resta de barris de Sant Cugat. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha distingit entre l'actitud que tenen l'equip de govern i l'oposició respecte els consells.

Xavier Boix

És una pena aquesta situació perquè ens barregen a tots els partits, malgrat que no som iguals respecte els consells.


El Partit Popular ha assegurat que els consells de districte són inoperants. Segons els populars, aquests instruments no serveixen per solucionar els problemes dels veïns. A més, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha acusat l'equip de govern de donar l'esquena a la ciutadania.

Berta Rodríguez

Nosaltres creiem que els consells de districte són inoperants. Els processos s'allarguen molt.


Les associacions de Propietaris i Veïns de La Floresta-Pearson, de La Floresta i de La Serreta-Bosc d'en Saladrigues van signar una carta -adreçada a l'alcalde, el regidor de Descentralització i representants de tots els partits polítics- en què anunciaven que no participarien en els consells. Segons les organitzacions veïnals, el motiu de la renúncia és la manca de funcionament de l'organisme.

L'Associació de Veïns de La Floresta assegura que la seva retirada dels plens del consell de districte és definitiva i incondicional. En canvi, les altres dues associacions han acordat donar un marge de temps a l'equip de govern abans de posicionar-se definitivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.