ERC s'oposa a l'equipament social de Can Monmany perquè afavoriria la 'guetització' dels usuaris


  • Comparteix:

Els republicans denuncien la utilització política que 'alguns' han fet d'aquesta qüestió

Els republicans denuncien la utilització política que 'alguns' han fet d'aquesta qüestió

ERC rebutja l'equipament social proposat per la Fundació Mercè Fontanilles tant per les seves característiques com per la ubicació proposada, a la finca de Can Monmany. Tot i denunciar que alguns partits han intentat generar una alarma social injustificada per obtenir rèdit polític, els republicans es mostren contraris al projecte ja que consideren que el model proposat afavoriria la 'guetització' dels usuaris.

A través d'una nota informativa, la secció local d'ERC s'ha posicionat oficialment sobre l'equipament social de Can Monmany després que alguns dirigents de la formació ja ho hagin fet a títol individual en altres ocasions.

Els republicans asseguren que el model d'equipament social que proposa la Fundació Mercè Fontanilles per a Can Monmany afavoriria la 'guetització', ja que crearia un macrocentre allunyat de l'àmbit quotidià dels seus usuaris, i defensen un model basat en la proximitat i la personalització en el tracte. Així ho ha dit el portaveu municipal d'ERC, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Un equipament social d'aquest tipus ha d'estar basat en la proximitat cap als usuaris per evitar convertir-lo en un gueto allunyat dels àmbits quotidians dels seus usuaris.


ERC considera que la construcció d'un equipament social d'aquest tipus és prou important com per anar precedida d'un debat 'serè, consensuat i tècnic' entre totes les parts afectades. És per això que la formació republicana denuncia i rebutja els intents d'utilització política que, segons diuen, han acompanyat la polèmica sobre l'equipament de Can Monmany, tot i que no assenyalen cap partit en concret. Eduard Pomar.

Eduard Pomar

És fàcil fer una utilització política d'aquest tema per intentar treure rèdits creant una falsa alarma. No vull entrar en dir partits concrets, però tots sabem de què parlem.


Pomar s'ha mostrat partidari de continuar estudiant alternatives per evitar la construcció d'equipaments a la finca de Can Monmany i garantir al màxim la protecció d'aquesta finca, situada en l'àmbit de la serra de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.