Tensió durant la presentació de la plataforma Ciutadans de Catalunya


  • Comparteix:

200 persones assisteixen a l'acte de presentació

200 persones assisteixen a l'acte de presentació

Prop de 200 persones han assistit al presentació de l'associació Ciutadans de Catalunya que ha tingut lloc al 'Sant Cugat Hotel & Restaurante'. Una vintena de policies antiavalots i membres de la plataforma constitucionalista espanyola han impedit l'entrada d'un col·lectiu independentista. Manifestants i assistents s'han increpat a l'entrada i sortida de l'acte.

200 persones han assistit a la presentació de Ciutadans de Catalunya a Sant Cugat. La plataforma pretén analitzar si cal constituir un partit d'esquerres 'no nacionalista' a Catalunya. L'associació és resultat d'un manifest signat per una quinzena d'intel·lectuals, entre els quals es troben Albert Boadella, Arcadi Espada i Félix Ovejero.

Un altre dels signants, el professor de Dret Constitucional, Francesc de Carreras, ha explicat que aquesta plataforma constitucionalista vol comprovar si existeix un espai polític no ocupat a Catalunya.

Francesc de Carreras

Nosaltres sorgim perquè creiem hi ha un espai polític no ocupat a Catalunya. Per això, volem preguntar-ho a la societat.


Durant l'acte, una vintena de policies estatals antiavalots han impedit l'entrada a un grup de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat i Alternativa Estel, que durant la presentació, han desplegat a l'entrada de la sala una pancarta en contra de la plataforma on es llegia 'A qui preteneu enganyar? Fora feixistes de Sant Cugat i els Països Catalans'. Tant assistents a la presentació com manifestants s'han increpat amb crits com 'visca la terra lliure', per part dels manifestants, i d''Arriba España' en el cas d'assistents a la presentació.

A l'interior de l'espai on ha tingut lloc l'acte també hi havia diversos policies estatals de paisà. Membres de l'organització han assegurat que havien sol·licitat la presència policial a la presentació per impedir incidents amb col·lectius contraris a 'Ciutadans de Catalunya'.

Per la seva banda, un dels portaveus del col·lectiu independentista ha explicat que de bon principi els han impedit l'entrada i ha denunciat que alguns assistents a l'acte els han increpat amb consignes falangistes.

Portaveu dels manifestants

Un assistent ens ha insutlat. Ens ha dit 'separatistas, cabrones' i '¡Arriba España'.


A l'entrada de la sala on s'ha fet la presentació, membres de 'Ciutadans per Catalunya' han recollit signatures per denunciar la presumpta persecució que pateix el castellà a Catalunya i en contra de la normalització del català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.