L'eurodiputat Raül Romeva afirma que Catalunya tindrà un nou Estatut malgrat l'escull del sistema de finançament


  • Comparteix:

L'ecosocialista ha participat en un sopar-debat a Valldoreix

L'ecosocialista ha participat en un sopar-debat a Valldoreix

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, assegura que Catalunya tindrà un nou Estatut. En un sopar organitzat per l'Associació de Veïns de Can Majó aquest dijous, el polític ecosocialista ha subratllat que el sistema de finançament és el principal escull per arribar a un acord entre les forces polítiques.

Romeva ha remarcat, en el marc d'aquest sopar-tertúlia, que ni Catalunya ni Espanya es poden permetre el luxe de perdre aquesta ocasió per aprofundir en l'autonomia i en el reconeixement de la pluralitat.

El polític ecosocialista ha afirmat però que el sistema de finançament és el principal escull per arribar a un acord entre les forces polítiques.

Raül Romeva

El sistema de finançament és la qüestió més complicada. Si aconseguim que el ministeri d'Economia assumeixi el marc polític del debat, no hi haurà cap problema.


Pel que fa a la construcció europea, l'eurodiputat ha afirmat que cal tenir en compte l'Europa social en propers avenços. Romeva ha advertit que no només es pot primar el capital si no es vol repetir un rebuig com el que va tenir el darrer tractat europeu a França i als Països Baixos.

Raül Romeva

El procés de construcció europea no només es pot fer des de lògiques econòmiques. Cal tenir en compte els drets socials de la gent.


El sopar-tertúlia, organitzat per l'Associació de Veïns de Can Majó, ha tingut lloc al Casalet de Valldoreix. Enrte els assistents, no hi han faltat representants de la formació ecosocialista a nivell local, com el portaveu, Xavier Boix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.