El govern espanyol diu que al Vallès Occidental hi ha més policies estatals dels que estan 'assignats'


  • Comparteix:

L'executiu ha respost així a una pregunta parlamentària del diputat de CiU Jordi Jané

L'executiu ha respost així a una pregunta parlamentària del diputat de CiU Jordi Jané

El govern espanyol considera que el Vallès Occidental disposa de més efectius del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil dels que estan 'assignats per catàleg'. Així ho ha manifestat l'executiu de Madrid en resposta a una pregunta parlamentària de CiU al Congrés dels Diputats. Aquest posicionament contrasta amb les peticions de diversos alcaldes de la comarca, entre ells el de Sant Cugat, de més agents estatals per evitar un augment de la delinqüència a l'espera del desplegament dels Mossos d'Esquadra.

El govern espanyol assegura que en determinades poblacions de la comarca, especialment les més grans, les dotacions del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil superen el nombre d'agents assignats, ja que incorporen un nombre addicional de policies en pràctiques o agregats.

Segons aquestes dades, durant l'any 2005 els dos cossos policials van detenir més persones que l'any anterior per delictes i faltes al conjunt de la comarca. A més, es va registrar un descens de les infraccions, mentre que els nivells de delinqüència i criminalitat són semblants als d'altres zones properes.

Això és el que assegura el govern espanyol en una resposta parlamentària a la pregunta del diputat de CiU Jordi Jané. L'executiu recorda, a més, que el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la ciutat de Barcelona a partir de l'1 de novembre va permetre assignar més recursos policials al Vallès Occidental, tot i que no es va traduir en un augment de la dotació de la policia estatal a Sant Cugat, com havia demanat l'alcalde, Lluís Recoder.

De fet, la resposta del govern espanyol contrasta amb les queixes de diversos alcaldes de la comarca, entre ells el de Sant Cugat, per la manca d'efectius policials i la possibilitat que augmenti la delinqüència en aquesta demarcació a l'espera de l'arribada dels Mossos d'Esquadra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.